Nederlander chrisJ verlaat MOUZ na acht jaar

Esports | Na acht jaar bij het CS:GO-team, maakt de Nederlander Chris “chrisJ” de Jong niet langer deel uit van MOUZ. De Duitse organisatie kondigde zijn vertrek aan op woensdag 5 januari.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hij was een van de gezichten van MOUZ, en nu maakt hij niet langer deel van uit van het Duitse CS:GO-team. Na acht jaar in het shirt van de organisatie is chrisJ een free agent.

In de praktijk zal dit niet veel veranderen aan het roster. De Nederlander zat al een jaar op de bank. Hij werd toen vervangen door acoR, die enkele dagen geleden ook aan de kant werd gezet.

ChrisJ kreeg wel de kans om een paar wedstrijden te spelen: met name op de Dreamhack Open November 2021, waar het team uiteindelijk ten onder ging in de groepsfase. MOUZ leende hem ook uit aan FunPlus Phoenix voor Dreamhack Open January en Snow Sweet Snow #1, waar het team respectievelijk tweede en eerste werd.

Voor wie de geschiedenis van de esport kent, staan chrisJ en MOUZ bekend voor een lange romance, met enkele grote overwinningen. Het team won de ESL One in New York in 2018 en het tiende seizoen van de ESL Pro League.

© ESL

De Nederlander heeft nog niet gesproken over zijn toekomst, maar beloofde zijn fans wel een uitleg over wat hem te wachten staat. Gezien zijn succesvolle carrière valt een pensioen niet uit te sluiten. Veel spelers van zijn leeftijd willen het voorbeeld van shox volgen, die een contract krijgt bij Team Liquid, en zijn nog steeds op zoek naar een team.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top