Artiest van de week: Meyy, 'from London with love'

Muziek |

In deze editie van ‘Artist of the week’ richt Proximus Pickx de spotlights op Meyy, een van de hotste nieuwe talenten uit ons Belgisch muziekwereldje. Tegenwoordig opereert de jonge Brusselse vanuit Londen, met onder andere haar tweede EP ‘Neon Angel’ als resultaat. Een elektronische mix van zwoele en duistere vibes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Brusselse Meyy, in het rijksregister ingeschreven als Charlotte Meyntjes, is een jonge vrouw van vele talenten. Zo studeert ze met succes als burgerlijk ingenieur aan de Technische Universiteit van Delft en droomt ze van een carrière als ruimtewetenschapper. Tegelijkertijd slaagt ze erin om een van de meest veelbelovende artiesten op onze Belgische concertpodia te zijn. Voor corona toerde ze al met Chibi Ichigo en Ikraaan. Ze was Artist in residence bij de Botanique, stond op de planken in de AB en op haar schouw staat een Red Bull Elektropedia Award voor ‘Most Promising Artist’.

Op haar 21ste heeft ze nu net haar tweede EP uitgebracht: ‘Neon Angel’. Een plaatje waarmee ze een nieuwe weg inslaat na haar eerder traditioneel -maar bijzonder luisterwaardig- debuut ‘Spectrum’ uit 2020. Op die EP hoorden we nog pure R&B, netjes gedrapeerd rond de soulvolle stem van Meyy. Luister maar eens naar singles als ‘Like Fire’, ‘Words like weapons’ of ‘Sun’. Zeemzoete ear candy dat vlot zijn weg vindt naar je emoties.

Verhuis naar Londen

Op haar nieuwste album ruilde ze die popaspiraties in voor een meer donkere sound. Duistere elektronika, zweverige en zwoele zanglijnen, sfeerschepping boven duidelijke vertelstructuren. Het doet allemaal erg aan FKA Twigs denken en dat is geen toeval. De Britse artieste is een absolute muzikale held van Meyy. “EP1 en EP2 van FKA Twigs zijn zowat mijn sacred space, daar gaat echt niks boven”, vertelde ze onlangs in Knack Focus. Ook het visuele won aan belang, waarbij Meyy zelf in de weer is met clips en artwork.

Die artistieke ommezwaai komt er mede door de beslissing om te verhuizen naar Londen, waar ze sinds september 2021 woont en werkt. Meyy achtte die stap nodig om zich creatief verder te ontplooien, maar ook om de juiste personen te ontmoeten die haar carrière een duw in de rug kunnen geven. Zo werkte ze daar onlangs samen met Liam Howe, de producer van onder andere Lana Del Rey, Adele, Ellie Goulding en… FKA Twigs. Ze nam ook een nummer op met de Britse rapper Jelani Blackman: ‘Rain’, te vinden als afsluiter van haar recente EP.

Nog even wachten op full album

Het maakt alleen maar duidelijk dat dit voor Meyy nog maar een begin is en dat ze de lat hoog legt voor zichzelf. “Mijn eerste EP ‘Spectrum’ was een waarschuwingsschot: Jongens, ik kom eraan. 'Neon Angel' is meer een dienstmededeling: Hier ben ik dan! Maar voor een volwaardig album is het nog veel te vroeg”, vertelde ze daarover in een interview met Knack Focus. “Dat komt er pas als ik zeker ben dat ik iedereen van zijn sokken kan blazen. Van de honderd uitgebreide demo’s die ik nog liggen heb, zijn er misschien twee straf genoeg voor een debuutalbum.”

Het is dus nu al likkebaarden uitkijken naar dat eerste volledige album!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top