Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Fabien Antunes (ex-Westerlo)

Sport | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fabien Antunes speelde tussen 2014 en 2021 in België. Eerst voor Virton, dan voor KV Oostende, dan bij STVV en uiteindelijk ook nog twee seizoenen bij KVC Westerlo. Bij de Kempenaars kon de Fransman zich nooit echt opwerpen tot een onbetwiste titularis, maar speelde hij uiteindelijk toch mee in 49 wedstrijden.

Afgelopen zomer ruilde Antunes ons Belgenlandje in voor een avontuur in Griekenland waar Panetolikos hem wel een kans wilde geven. De club uit Agrinion had vorig seizoen maar net de degradatie uit de Super League (hoogste niveau) vermeden en zocht wel wat defensieve versterking.

Polyvalentie troef

De transfer van Antunes werd voorlopig een schot in de roos. De nu 30-jarige Fransman staat quasi wekelijks in de basis; al is het niet altijd op dezelfde plek. Zo speelt hij soms linksachter, dan weer centraal in de defensie en dan weer als defensieve middenvelder. In totaal speelde hij mee in 13 van de 16 duels; daarvan begon hij er 11 in de basis.

Mede dankzij de polyvalentie van Antunes kan Panetolikos zich voorlopig uit de gevarenzone houden. De club staat 10e (op 14 teams) en staat straks ook in de kwartfinales van de Griekse beker. De tegenstander daar wordt het (in eigen land) quasi ongenaakbare Olympiakos.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top