'Therapie', een documentairereeks over herkenbare psychologische problemen

Rond psychologische problemen hangt nog vaak een taboe. Maar meer en meer mensen kampen ermee, daar is de coronacrisis ongetwijfeld niet vreemd aan. In het tweede seizoen van de Canvas-reeks 'Therapie' krijg je als kijker een exclusieve blik in de therapieruimte en getuigen er voor het eerst een aantal bekende Vlamingen over hun worsteling met psychologische problemen.

De eerste reeks van 'Therapie' werd in 2019 uitgezonden en was meteen een succes. Op het New York Film Festival en het World Media Festival haalde 'Therapie' de tweede plaats. In eigen land nomineerde weekblad Humo de reeks voor de 'Ha van Humo'. Vooral de intieme blik achter de schermen van een therapiesessie was verhelderend. Zo maakten psycholoog Jaak Beckers, jongerenpsycholoog Sarah Bal, kinderpsycholoog Gert De Kinder en psycholoog Hadi Waelkens hun opwachting.

Levensecht

De basisformule van de reeks blijft ongewijzigd. De therapeuten registreren de gesprekken met behulp van onbemande camera’s die ze zelf bedienen. De anonimiteit van de cliënten blijft gewaarborgd: ze komen nooit in beeld, hun stem wordt opnieuw ingesproken en persoonlijke details worden gewijzigd. 'Therapie' volgt per aflevering drie cliënten met hun verhaal. In dit seizoen worden deze verhalen aangevuld met de getuigenis van een bekende Vlaming. Advocaat Sven Mary mag als eerste aantreden.

In aflevering 1 komt een koppel in therapie dat elkaar naar eigen zeggen beu is. Een vrouw heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis en kampt met een alcoholverslaving. Ze hoopt die met behulp van therapie onder controle te krijgen. Ten slotte vertelt Sven Mary openhartig over de relatie met zijn vader en de therapie die hem geholpen heeft.

Bekijk ‘Therapie’ elke dinsdag vanaf 11 januari om 21u20 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Series

Bekijk alles
Top