‘The House’: de nieuwe duistere stop-motionserie van Netflix

Films |

Op 14 januari komt er een nieuwe animatieserie naar Netflix. ‘The House' is een eigenzinnige anthologie miniserie voor volwassenen met o.a. een Belgisch duo aan het roer. Proximus Pickx vertelt je meer!

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘The House’ vertelt het verhaal van een duister huis en de surrealistische verhalen van de mensen die er woonden. Het eerste seizoen van deze eigenzinnige nieuwe stop-motionserie bevat drie onafhankelijke verhaallijnen. “Een verzameling verhalen die slim, geestig en vol onconventionele humor zijn”, vertelt Charlotte Bavasso, medeoprichter van Nexus Studios en producent van de serie.

De eerste aflevering volgt Raymond, een arme man die een mysterieuze weldoener ontmoet. Die laatste belooft hem en zijn familie terug te brengen naar een weelderige levensstijl met alles wat hun hartje begeert. Maar het gezin leert al snel dat er ook een keerzijde aan de medaille zit.

Het tweede verhaal draait om een getreiterde projectontwikkelaar die na een verbouwing, zijn best doet om het huis zo snel mogelijk te verkopen. Vreemde en onverwachte gasten hebben echter andere plannen.

De derde aflevering tenslotte brengt ons naar de nabije toekomst, waar we Rosa ontmoeten. Terwijl het omringende landschap ingrijpend is veranderd, is deze jonge huiseigenares vastbesloten in haar geliefde vervallen huis te blijven en het in zijn oude glorie te herstellen.

Belgisch duo aan de knoppen

De serie is toevertrouwd aan enkele grote namen uit de animatiewereld, waaronder twee Belgen. Emma de Swaef en Marc James Roels hebben de leiding over de eerste aflevering. In 2018 maakte het Gentse duo ‘This Magnificent Cake!’, een animatiefilm over de Afrikaanse kolonisatie. Het werd gepresenteerd op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en genomineerd voor een César.

De tweede en derde aflevering zijn geregisseerd door respectievelijk Niki Lindroth von Bahr en Paloma Baeza. De stemcast is ook erg sterk. Je hoort stemmen van onder anderen Mia Goth, Matthew Goode, Claudie Blakley, Mark Heap, Joshua McGuire, Stephanie Cole, Miranda Richardson, Jarvis Cocker, Sven Wollter, Yvonne Lombard, Bimini Bon Boulash, Susan Wokoma, Helena Bonham Carter, Paul Kaye en Will Sharpe.

Ontdek ‘The House’ vanaf 14 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top