Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Jellert Van Landschoot (ex-Lierse K.)

Challenger Pro League | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jellert Van Landschoot kwam in de zomer van 2021 toe op het Lisp, waar hij een van de sterkhouders moest worden na de onverwachte promotie naar 1B.

Van Landschoot begon degelijk aan het seizoen, maar viel dan uit met een scheur in de enkel van de ligamenten. Na een pittige revalidatie was de negatieve spiraal al een tijdje bezig en slaagde hij er zelf niet meer in om het tij nog te keren. Na een teleurstellend seizoen besloten club en speler om niet met elkaar verder te gaan.

Doelpuntenmachine

Van Landschoot trok (opnieuw) de grens over naar Nederland en ging aan de slag bij Helmond Sport. Eerder had de middenvelder namelijk ook al bij FC Eindhoven en NEC gevoetbald. Bij Helmond ontpopte Van Landschoot zich in geen tijd tot een absolute sterkhouder. De Bruggeling stond in elke match aan de aftrap en scoorde zelfs al 9x.

Met die negen goals neemt hij meteen ook de helft van de doelpuntenproductie van zijn team voor z'n rekening, want Helmond scoorde in 20 duels amper 18x.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we de Kattenmeppers in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie terugvinden. De club staat 16e op 20 teams en telt amper drie punten meer dan het nummer voorlaatst, Almere City. Zonder de goals én de inzet van Van Landschoot had het er ongetwijfeld nog een pak slechter uitgezien voor Helmond Sport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top