SK Deinze bevestigt (princieps)akkoord met buitenlandse investeringsgroep

D1B Pro League | De geruchten rond een buitenlandse overname bij SK Deinze zijn zopas harde feiten geworden. De club maakte woensdagmiddag bekend dat het een principieel akkoord heeft met ACA Football Partners; een investeringsgroep uit Singapore.

Door Proximus

Deel dit nieuws

"Na elf jaar lang de club alleen geleid te hebben, heeft voorzitter Denijs Van De Weghe een partij gevonden die de club verder zal professionaliseren en de ambities van KMSK Deinze samen met het huidige bestuur waar zal maken", klinkt het in het perscommuniqué. "Het gaat om een principiële beslissing met opschortende voorwaarden waaronder de formele goedkeuring van de Licentiecommissie."

Nog volgens de club zal KMSK Deinze "een centrale club worden binnen het multi-club ownership model van ACAFP". Zo wordt er een Europese structuur opgericht waarin er naast Deinze nog andere clubs zullen zitten.

Toch wil Van De Weghe zelf ook aan boord blijven om "te blijven waken over het familiale en warme karakter van de club." Daarnaast zal hij ook het stadionproject in goede banen blijven leiden.

Het volledige persbericht kan u HIER vinden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top