‘A Bowie Celebration': het icoon leeft voort op zijn verjaardag

Muziek |

Het is bijna zes jaar geleden dat Bowie ons verliet. Vandaag zou Ziggy Stardust anders zijn 75ste verjaardag gevierd hebben. Om hem nogmaals in de bloemetjes te zetten wordt een heus livestreamconcert op poten gezet, als eerbetoon aan de kameleonartiest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee dagen na zijn 69ste verjaardag is David Bowie op 10 januari 2016 overleden. De rocker had voor de wereld verborgen gehouden dat hij al twee jaar aan leverkanker leed. Hij nam zijn 26ste en laatste album 'Blackstar' bewust op als een experimenteel en testamentair werk. Op de plaat experimenteert hij met elektronische muziek en jazz met de hulp van New Yorkse jazzmuzikanten.

'Blackstar’ is een onthutsende en opmerkelijke ervaring waarin het gekerm weerklinkt van een man in de laatste fase van zijn ziekte. Een weelderig testament waarin hij zijn naderende einde aankondigt door een laatste alter ego te belichamen, de bijbelse figuur van Lazarus. Een ambitieus en krachtig album dat ons nog steeds herinnert aan zijn genialiteit. De man is weg, maar het icoon blijft.

Livestreamconcert

De tranen zijn ondertussen wel gedroogd, maar het verlies van deze wereldster wordt nooit vergeten. Op 8 januari 2022 zou Bowie dan ook 75 jaar oud zijn geworden. Om hem eer te bewijzen, komen vele beroemdheden samen om zijn muziek opnieuw tot leven te brengen in een speciaal livestreamconcert van RollingLiveStudios. Er zullen muzikanten aanwezig zijn die het podium met Bowie deelden, zoals Mike Garson, Earl Slick, Charlie Sexton, Alan Childs, Steve Elson, Mark Guiliana, Omar Hakim, Stan Harrison, Tim Lefebvre, Gerry Leonard en Carmine Rojas. Daarnaast komen ook onder anderen Gary Oldman, Ricky Gervais, Evan Rachel Wood, Simon Le Bon en John Taylor van Duran Duran, Def Leppard, Living Colour, Walk The Moon en Jake Weslet Rogers nummers van het icoon coveren.

Legendarische nummers van 'Space Oddity' over 'Ziggy Stardust' tot 'Heroes' en 'Let's Dance' komen allemaal aan bod. Het repertoire van David Bowie werd onlangs door Warner Chappell Music gekocht voor meer dan 250 miljoen dollar. De dochteronderneming van de Amerikaanse Warner Music Group heeft dus de rechten verworven op Bowies gehele oeuvre. Van het eerste album 'David Bowie', uitgebracht in 1967, tot het postume album 'Toy', dat afgelopen november uitkwam.

Dat laatste album werd al opgenomen in 2000, maar nooit uitgebracht. ‘Toy' moest de opvolger worden van ‘Hours’ en hernam zijn obscure songs uit de jaren zestig (zoals ‘Liza Jane’, ‘You've Got a Habit of Leaving’, ‘I Did Everything’, ‘Silly Boy Blue’ en ‘The London Boys’).

‘A Bowie Celebration' wordt op zaterdag 8 januari uitgezonden vanaf 15u00 op RollingLiveStudios. Tickets en informatie vind je op de website van het evenement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top