Albanese ruilt de tribune van Waasland-Beveren in voor een nieuw avontuur in 1A

Jupiler Pro League | Alessandro Albanese heeft een opmerkelijke transfer gedaan. De 21-jarige winger van Waasland-Beveren ruilt de Freethiel in voor de Diaz Arena van KV Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De deal is vrij opmerkelijk omdat Albanese zich de voorbije maanden niet bepaald in de kijker speelde bij het nummer twee van de D1B Pro League. De Luikenaar lag niet zo goed bij coach Marc Schneider en schipperde dit seizoen voornamelijk tussen de bank, de tribune en de ziekenboeg. In totaal mocht hij in de competitie 4x invallen en verzamelde hij 117 speelminuten.

KV Oostende stelt dan ook dat het de transfer van Albanese gebaseerd heeft op zijn prestaties van vorig seizoen. Toen was de linksbuiten wel regelmatig een smaakmaker bij Waasland-Beveren en speelde hij in totaal 23 wedstrijden in 1A.

"Alessandro is een speler die perfect past in onze filosofie: jong, gretig en nog enorm veel progressiemarge", vertelt Executive President Gauthier Ganaye op de officiële website van KVO."Door omstandigheden speelde hij de laatste paar maanden minder bij Waasland Beveren maar dat staat los van de kwaliteiten die hij heeft. Dat hebben we al gezien toen we vorig seizoen tegen Waasland Beveren speelden. We zaten tot nu toe ook met een relatief smalle kern – onder andere door blessures – dus we wilden onze kern wat breder maken.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top