One day, one goal: Laurent Robert trakteert de fans op een 'scorpion kick'

Sport | Laurent Robert was een speler die in zijn beste jaren een patent had op heerlijke treffers. De man met de geniale linkervoet liet op 19 januari 2004 de fans van Newcastle United genieten van een onwaarschijnlijk doelpunt.

Laurent Robert speelde van 2001 tot 2006 voor Newcastle United. Hij was een geliefde speler bij de fans van The Magpies en hij werd dat nog een beetje meer toen hij in de wedstrijd tegen Fulham de fans trakteerde op een uniek doelpunt. Het werd één van zijn mooiste doelpunten ooit voor de club.

Onwaarschijnlijk doelpunt

Newcastle had die die dag geen enkel probleem met Fulham, dat zwak voor de dag kwam. Na vier minuten opende Andy O’Brien de score en in de 41ste minuut zorgde Gary Speed ervoor dat Newcastle met een 2-0 voorsprong de rust inging. In minuut 54 was het moment van Robert aangebroken. Newcastle brak via de rechterflank door en de bal werd voor doel gebracht, maar Robert was iets te enthousiast naar voren gelopen en daardoor kwam de bal achter hem terecht. De Fransman sprong in de lucht en ging met zijn linkerbeen naar de bal en via de hak van zijn linkerschoen wist hij het leer alsnog in het doel te krijgen. Het werd 3-0 en de fans wisten niet wat ze zagen. De eerredder van Sean Davis was een voetnoot. Het doelpunt van Robert werd nadien omgedoopt tot een 'scorpion kick', omdat zijn lichaam voorbij de bal was en hij met zijn hiel de bal alsnog kon raken.

De fans waren ook niet heel erg verrast dat het juist Robert was die uitpakte met dergelijk doelpunt. De linkspoot had een geweldige trap in de voeten en wist met heel wat knappe vrije trappen en afstandsschoten de fans te plezieren met heerlijke doelpunten. Hij speelde uiteindelijk 181 wedstrijden voor de club, waarin hij 32 doelpunten wist te scoren en 56 assists uitdeelde.

Zoon bij Moeskroen

Robert verdedigde in zijn mooie carrière ook de kleuren van Montpellier, PSG, Portsmouth, Benfica, Levante, Derby County, Toronto FC en Larisa. Hij speelde slechts negen interlands met Frankrijk. In 2009 hing hij op 34-jarige leeftijd de schoenen aan de haak. Opvallend weetje om af te sluiten: zijn 21-jarige zoon Thomas, een rechtsachter, speelt sinds afgelopen zomer voor Moeskroen in Eerste Klasse B. Hij kwam daar echter nog geen minuut in actie.

Fan van deze reeks? Kijk dan terug naar de geniale ingeving van Thierry Henry.