Mondt het huwelijk tussen Lukaku en Chelsea uit in een vechtscheiding?

Premier League | Er verschijnen steeds meer barsten in het huwelijk tussen Romelu Lukaku en de club waar hij als jongen van droomde, Chelsea. De Rode Duivel werd niet opgenomen in de selectie voor de match tegen Liverpool na zijn ophefmakend interview over zijn huidige werkgever, en volgens de geruchtenmolen is de wereldspits nu klaar met The Blues.

Door Proximus

Deel dit nieuws

“Fysiek ben ik volledig in orde, misschien zelfs nog meer dan voorheen. Maar ik ben niet tevreden met mijn situatie bij de club, dat is normaal. Ik denk dat Thomas Tuchel voor een andere formatie heeft gekozen, maar nu moet ik gewoon blijven werken en professioneel blijven. Ik ben niet blij, maar mag ook niet opgeven.” Romelu Lukaku was enkele dagen geleden wel zeer openhartig in een interview met Sky over zijn huidige situatie, die hem niet echt zint.

De uitspraken vielen niet in goede aarde bij club en coach. Tuchel liet optekenen “verrast” te zijn door de uitlatingen van zijn topspits en besloot Lukaku te straffen door hem niet op te nemen in de selectie voor de topper tegen Liverpool. Een sterk signaal dat het water tussen Tuchel en de Rode Duivel dieper dan ooit maakte. Sindsdien zou de Belg azen op een vertrek bij Chelsea.

Hart verloren aan Italië

In zijn interview onthulde Lukaku dat hij de wijze betreurde waarop hij zijn ex-club Inter verliet vorige zomer. Hij verkondigde nogmaals zijn liefde voor Inter en Italië en liet zich ontvallen dat hij op een dag wou terugkeren naar Milaan, maar niet om uit te bollen. Wou hij de deur op een kier zetten voor een eventuele terugkeer naar de Italiaanse landskampioen?

Een terugkeer naar de Laars zou op dit moment geen evidente piste zijn. Hij werd verkocht voor 115 miljoen euro. Inter verkeert in financiële problemen en dus lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Chelsea zijn wereldspits tegen een spotprijs in Milaan zou dumpen – amper zes maanden na zijn komst in Londen. De kans dat een andere Italiaanse topclub meer dan honderd miljoen euro kan neertellen voor de Belg lijkt ook klein. Als Lukaku écht andere oorden wil opzoeken, zal het niet in Italië zijn…

Hereniging met Conte?

Volgens sommige bronnen zou Lukaku azen op een transfer naar Tottenham. Bij de Spurs zou hij herenigd worden met een man die Lukaku het volle vertrouwen geeft: Antonio Conte. De warmbloedige Italiaan is als een mentor voor de Duivel, die Lukaku met zijn onwrikbaar geloof in hem weer naar zijn beste vorm kan stuwen. Bij Inter klikte het bijzonder goed tussen de twee, hetgeen zich vertaalde naar uitmuntende prestaties op het veld.

Kan Tottenham zo diep in de buidel tasten voor Lukaku? In Engeland zijn de middelen de jongste jaren verveelvoudigd, en dus is de piste realistisch. Blijft wel de vraag of Chelsea geneigd zal zijn om zijn speler door te sturen naar een rivaal. Misschien komt het deze maand wel tot een krachtmeting – zelfs al liet Tuchel de optie open om de strijdbijl te begraven.

Vergiffenis?

Die laatste oplossing is trouwens de meest waarschijnlijke. Lukaku zou weleens bezig kunnen zijn met een potje blufpoker, in een poging om zich incontournable te maken bij het Chelsea-bestuur – dat onrust in de kleedkamers wil mijden als de pest.

“Het is onze speler en dat zal hij blijven, we zullen hem beschermen. Eerst moeten we de situatie grondig analyseren om zijn woorden echt te begrijpen, en geen kranten of sociale media lezen. Maandag hebben we een gesprek met hem, en dan zullen we zien of hij klaar is voor de match van woensdag”, zo verklaarde Tuchel na afloop van de wedstrijd tegen Liverpool. “Ik kan niet zeggen of hij weer in de kern zal worden opgenomen. We moeten het erover hebben. Eenmaal de situatie uitgeklaard, zullen we vooruit kunnen.”

Iedereen heeft er baat bij om de angel uit de onrust te halen. Of de storm zal overwaaien is echter nog afwachten...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top