‘Euphoria’: alles wat je moet weten over het tweede seizoen

Films |

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: het tweede seizoen van ‘Euphoria’ komt eraan. Verwacht je aan evenveel intriges, schandalen en confrontaties als in het eerste deel. Proximus Pickx licht al een tipje van de sluier op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 was de door Drake geproduceerde serie met Zendaya in de hoofdrol een hit. Niet alleen omdat het een volledig gedesillusioneerde Amerikaanse jeugd aan de kaak stelde, maar ook omdat het een verontrustende realiteit van verslaving onder tieners aantoonde. Zendaya herneemt haar rol als Rue, een jonge drugsverslaafde die terugkeert van de afkickkliniek. Seks, geweld, drugs, alcohol, zoeken naar je eigen identiteit: alle onderwerpen die deel uitmaken van het dagelijks leven van middelbare scholieren komen aan bod. En hoewel het eerste seizoen werd bekritiseerd omdat het zogezegd te ‘trashy’ was, te provocerend en te veel naakt liet zien, werd het toch een van de beste series va 2019. ‘Euphoria’ leverde Zendaya zelfs haar eerste Emmy Award op!

Naast de twee speciale afleveringen die uitkwamen tussen eind 2020 en begin 2021, heeft regisseur Sam Levinson de fans meer dan twee jaar laten wachten. Maar gelukkig komt daar nu een einde aan. De inspiratie voor de show haalde Levinson uit zijn eigen jeugd. De regisseur was namelijk zelf drugsverslaafd op jonge leeftijd, maar is nu al negentien jaar clean. 

Nieuwe gezichten

Het einde van het eerste hoofdstuk liet ons achter met Rues herval na haar breuk met Jules: een cliffhanger van jewelste. Op 23 november zendde HBO dan eindelijk de eerste officiële teaser uit. Daarin zien we de ‘Spider-Man: No Way Home’-actrice op haar bed liggen terwijl ze een nummer van Frank Sinatra zingt. Ze staat op om te dansen en haar zus Gia (Storm Reid) vraagt haar 'of ze high is'. Er volgt een reeks flashbacks van feestjes en waarin we ook de personages van Sydney Sweeney, Alexa Demie en Barbie Ferreira terugzien. Hunter Schafer speelt nog steeds de rol van Jules, Maude Apatow is weer Lexi, Jacob Elordi kruipt opnieuw in de huid van Nate en Angus Cloud herneemt zijn rol als drugdealer.

Drie nieuwe gezichten hebben zich bij de cast gevoegd: muzikant Dominic Fike en acteurs Minka Kelly en Demetrius 'Lil Meech' Flenory Jr. De zanger onthulde aan Variety dat hij een goede vriend speelt van Rue en Jules. Acteur Kelvin Harrison Jr., die oorspronkelijk in seizoen 1 had moeten spelen maar niet kon omwille van problemen in zijn planning, zal zich tijdens een aankomende seizoen wel bij de cast voegen. Zijn personage is nog onbekend, maar volgens Sam Levinson zal hij wel van het scherm afspatten. De regisseur vertelde GQ: "Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe ik dit personage moet beschrijven, maar ik kan wel zeggen dat Kelvin een van de meest getalenteerde acteurs is waar ik vandaag de dag mee werk.

Ontdek 'Euphoria' vanaf 10 januari op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top