Deze boekadaptaties verwachten we in 2022

Series | Wanneer een boek of boekenreeks een versie krijgt op het grote of het kleine scherm, staan fans van het eerste uur gewoonlijk te springen om het resultaat te zien. Ze willen zien hoe hun geliefde personages tot leven komen op het schem en of de film- en televisiemakers het verhaal eer aandoen. Naar deze boekadaptaties voor het kleine scherm kijken een pak lezers dit jaar uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Around the world in 80 days

De avonturenroman ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ is het bekendste werk van de Franse auteur Jules Verne waarin excentriekeling Phileas Fogg een weddenschap aangaat. In amper tachtig dagen moet hij de wereld rond reizen, en dat in 1872, lang voor die opdracht met een vliegtuig een peulschil zou zijn. Met treinen, boten, paarden en olifanten trekt hij met zijn trouwe metgezel Passepartout doorheen verre landen. Doorheen de jaren werd de roman meermaals verfilmd, herwerkt en geparodiëerd, en nu komt daar ook de nieuwste bewerking bij in de vorm van een achtdelige serie.

Scenariste Ashley Pharoah schreef de serie, waarin David Tennant (ex-‘Doctor Who’) de rol van Phileas Fogg op zich neemt. De Franse acteur Ibrahim Koma speelt Passepartout en de Duitse Leonie Benesch kreeg de rol van journaliste Abigail Fix Fortescue, die ook meereist.

The Lord of the Rings

‘The Lord of the Rings’ moeten we waarschijnlijk niet meer aan je voorstellen. Het epos van J.R.R. Tolkien is, mede dankzij de geweldige filmtrilogie van Peter Jackson, een van de bekendste fantasy-literatuurwerken ooit. Een serie maken die de hachelijke reis van hobbit Frodo naar Mordor opnieuw vertelt en hopen dat die kan tippen aan de films van begin deze eeuw, is gekkenwerk. Maar een prequelserie die dieper graaft in de geschiedenis van Midden-Aarde, dat klinkt dan weer als muziek in de oren.

De serie ‘The Lord of the Rings’, die net als de films in Nieuw-Zeeland is opgenomen en dit jaar zou verschijnen op Amazon Prime Video, speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van ‘The Hobbit’ en ‘The Lord of the Rings’ af. We volgen een groep bewoners van Midden-Aarde die een kwade kracht moeten bestrijden die de kop opsteekt. De serie is niet rechtstreeks gebaseerd op een boek van Tolkien, maar speelt zich dus wel in zijn universum af. Volgens de eerste berichten zou de reeks qua schaal vergelijkbaar zijn met ‘Game of Thrones’, en dat wil wat zeggen.

The Essex Serpent

Het boek ‘The Essex Serpent’ van Sarah Perry was in 2016 een onverwacht succes. De historische roman oversteeg alle verwachtingen aan de kassa en werd uitgeroepen tot het beste boek van het jaar op de British Book Awards en door boekenwinkelketen Waterstones. Dat er een adaptatie zou komen, was dus onvermijdelijk.

Regisseur Clio Barnard en actrice Keira Knightley voelden zich aangetrokken tot het project, maar Knightley moest zich uiteindelijk terugtrekken omwille van een moeilijke planning in de pandemieperiode. Actrice Claire Danes (‘Homeland’) kwam haar vervangen. De mannelijke hoofdrol werd ingevuld door Tom Hiddleston (‘Loki’). Het verhaal volgt Cora Seaborne, die na de dood van haar man Victoriaans Londen verlaat om samen met haar zoon in het landelijke Essex te gaan wonen en nieuwe passies na te jagen. Daar raakt ze gefascineerd door geruchten over een slang die in de moerassen zou leven en al verschillende slachtoffers maakte.

The Sandman

Verfilmingen van comics zijn nog steeds bon ton, en een verfilming van DC’s duistere stripreeks ‘The Sandman’ mocht voor veel fans niet achterblijven. De reeks werd meermaals omschreven als “strips voor intellectuelen” en was ook commerciëel een groot succes, met onder andere plekjes op de New York Times Best Seller-lijst. Dat laatste is niet veel comics gegeven. Al sinds de jaren 90 is er sprake van een mogelijke adaptatie, maar die kwam maar niet van de grond. Tussen 2013 en 2016 was een film met Joseph Gordon-Levitt in preproductie, maar zowel de hoofdacteur als de scenarist verlieten het project.

‘The Sandman’ moest een televisieserie worden om het verhaal een passende grote schaal te geven, was de consensus. Die serie zou dit jaar (eindelijk) moeten verschijnen. Tom Sturridge kruipt in de huid van Morpheus, de dromenkoning die zijn koninkrijk wil heropbouwen. Lucifer, een personage dat van 2016 tot 2021 al een eigen reeks kreeg, wordt vertolkt door Gwendoline Christie. Er werd overwogen om Tom Ellis, de hoofdrolspeler in ‘Lucifer’ terug te halen, maar dat bleek een te moeilijke opdracht te zijn.

Daisy Jones & the Six

‘Daisy Jones & the Six’ is een boek uit 2019 van de Amerikaanse auteur Taylor Jenkins Reid. Ze liet zich naar eigen zeggen inspireren door de optredens van Fleetwood Mac die ze als kind op de televisie zag. Ze vertelt het verhaal van een fictieve rockgroep en hun ups en downs in de jaren 70, losjes gebaseerd op de gebeurtenissen rond Fleetwood Macs album ‘Rumours’.

Enkele grote namen in Hollywood gooiden hun gewicht achter de miniserie die Amazon Prime Video produceert op basis van het boek. Reese Witherspoon is uitvoerend producent, naast de auteur zelf. Het scenario is geschreven door Scott Neustadter en Michael H. Weber (het duo achter onder andere ‘500 Days of Summer’) en in de hoofdrollen zien we Riley Keough (‘Mad Max: Fury Road’), overigens de kleindochter van niemand minder dan Elvis Presley, en Camila Morrone (‘Death Wish’).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top