Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Sava Petrov (ex-Lierse & Westerlo)

Sport | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo was Sava Petrov tussen 2018 en 2021 een vaste klant in 1B. De Servische spits speelde in die periode 44 wedstrijden voor KVC Westerlo en 20 wedstrijden voor Lierse Kempenzonen (op uitleenbasis). Toch kon Petrov nooit echt helemaal overtuigen waardoor hij afgelopen zomer België inruilde voor Slovenië.

Petrov ging er aan de slag bij NK Olimpija; het nummer drie van de Prva Liga (hoogste klasse) van het seizoen 2020-2021. Petrov begon goed aan het seizoen met twee titularisplaatsen in de tweede voorronde van de Europa League en een basisplaats in de eerste competitiematch tegen Radomlje. Petrov scoorde zelfs in die eerste competitiewedstrijd (eindstand 1-1), maar nadien verdween de nu 23-jarige spits helemaal uit beeld.

Geen succes

De Serviër kwam al maanden niet meer in actie bij zijn nieuwe team en moet voornamelijk vanuit de tribune toekijken hoe zijn ploeg ook in het huidige seizoen de derde plaats bekleedt terwijl het toch vooral heel wat moeite heeft om goals te scoren (22 goals in 18 duels).

Ook Europees is het verhaal al een heel poos uitverteld, want Olimpija ging er in de derde voorronde van de Europa League uit tegen het Portugese Santa Clara. Petrov kwam in die wedstrijden ook niet meer in actie. De transfer naar Slovenië is vooralsnog dus geen succes voor de ex-spits van Westerlo en Lierse K.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top