Clint Eastwood is nog lang niet met pensioen, net als deze Hollywoodveteranen

Series | Vanavond zendt Play7 'Trouble With The Curve' uit, een drama uit 2012 met ouderdomsdeken Clint Eastwood als honkbalscout voor de Atlanta Braves. Vandaag is Eastwood nog steeds actief in de filmwereld, op zijn 91ste. Zo regisseerde hij onlangs de western 'Cry Macho', waarin hij ook de hoofdrol speelt. Proximus Pickx somt de oudste actieve Hollywoodveteranen op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eva Marie Saint

De carrière van deze Amerikaanse actrice, geboren in 1922, nam eind jaren 40 een hoge vlucht met de film 'A Christmas Carol'. In 1959 realiseerde Saint haar grote doorbraak met haar hoofdrol in de Hitchcock-film 'North by Northwest'. Daarvoor liet ze al van zich horen met haar bijrol naast Marlon Brando in 'On The Waterfront', een rol die in 1955 bekroond werd met een Oscar. Haar filmografie omvat rollen in een twintigtal bioscoopfilms en een paar dozijn rollen in televisiefilms en tv-producties.

Haar jongste wapenfeit op het witte doek was in 2014 met haar rol van Willa in de filmbewerking van de roman 'Winter's Tale' van Mark Helprin. Op haar 93ste reikte ze de Oscar voor beste kostuumontwerp uit op de Oscarceremonie in 2018. Ze kreeg toen een staande ovatie. Saint heeft twee sterren op de Hollywood Walk of Fame. Saint was van 1951 tot aan zijn dood op 24 december 2016 getrouwd met acteur en regisseur Jeffrey Hayden.

Angela Lansbury

Op de filmografie van deze Amerikaanse actrice van Britse afkomst, geboren in 1925, prijken zo'n zestig filmrollen. Haar jongste rol is in 'Mary Poppins Returns' uit 2018. In december 2017 speelde ze nog de rol van Aunt March in de gelauwerde BBC-miniserie 'Little Women'. Lansbury maakte haar filmdebuut in 1944 in de film 'Gaslight' en werd meteen genomineerd voor een Oscar. Ook voor haar daaropvolgende rol in 'The Picture of Dorian Gray' uit 1945 ontving ze een Oscarnominatie. In 1962 werd ze voor een derde keer genomineerd voor een Oscar voor haar rol in 'The Manchurian Candidate'. Ze kon echter geen enkele nominatie verzilveren, maar won in haar carrière wel zes Golden Globes.

Lansbury verwierf universele bekendheid met haar rol als Jessica Fletcher in de tv-reeks 'Murder, She Wrote' (1984 - 1996), één van de langstlopende detectives in de Amerikaanse televisiegeschiedenis. De rol leverde haar het record op van de actrice met de meeste Emmy-nominaties (12) zonder één te kunnen verzilveren. De acteursvakbond Screen Actors Guild gaf haar in 1997 een Lifetime Achievement Award en in hetzelfde jaar kreeg zij de National Medal of Arts, de hoogste onderscheiding die een Amerikaans artiest kan krijgen.

Dick Van Dyke

Richard Wayne 'Dick' Van Dyke is een Amerikaans komiek en acteur, geboren in 1925. Hij werd in zijn carrière twee keer genomineerd voor een Golden Globe en won Primetime Emmy Awards in 1964, 1965 en 1966, alle drie voor zijn hoofdrol als Rob Petrie in 'The Dick Van Dyke Show', en in 1977, als coproducent van het sketchprogramma 'Van Dyke and Company'.

Buiten de VS maakte Van Dyke naam met zijn rol van Bert in de muzikale kinderfilm 'Mary Poppins' uit 1964. Ook met de film 'Chitty Chitty Bang Bang' uit 1968 had hij veel succes. Rond de millenniumwisseling speelde hij samen met zijn zoon Barry Van Dyke in de serie 'Diagnosis Murder'. Binnenkort zou Van Dyke te zien zijn in de film 'Capture the Flag', over een groepje oorlogsveteranen die een spelletje 'capture the flag' spelen. Zijn (voorlopig) laatste tv-rol was een gastrol als stemacteur in de komische serie 'Kidding' in 2020.

Bekijk ‘Trouble With The Curve’ vanavond om 20u35 op Play7 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Meer weten over de fenomenale carrière van Clint Eastwood? De docuserie ‘Clint Eastwood: A Cinematic Legacy’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top