Dit is nieuw in de cinema vanaf vandaag

Films |

Het zag er even niet goed uit, maar 2022 brengt ons naast een nieuw jaar toch de heropening van de cinemazalen! En dat vieren we natuurlijk met een paar gloednieuwe films op het witte doek. Proximus Pickx stelt er een paar aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The 355

CIA-agent Mason "Mace" Brown bundelt haar krachten met een rivaliserende Duitse agent, een geavanceerde computerspecialiste en een Colombiaanse psychologe wanneer een topgeheim wapen in handen valt van een groep huurlingen. Samen beginnen de vier vrouwen aan een halsbrekende missie om de wereld te redden, terwijl ze hun best moeten doen om een mysterieus figuur die al hun bewegingen volgt telkens een stap voor te blijven.

Deze Amerikaans-Chinese film werd geregisseerd door Simon Kinberg en zet een paar topactrices in de hoofdrollen als internationale spionnen. Je ziet in ‘The 355’ onder anderen Jessica Chastain, Lupita Nyong'o, Diane Kruger en Penelope Cruz.

En attendant Bojangles

Het verhaal van een onwaarschijnlijke familie staat centraal in deze Frans-Belgische film. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Olivier Bourdeaut en volgt de ouders van Greg, Camille en Georges, die nooit ophouden met dansen op hun favoriete liedje 'Mr Bojangles' van Nina Simone. Plezier, fantasie en hun vrienden spelen een grote rol in hun leven. Tot de dag dat de moeder te ver gaat.

‘En attendant Bojangles’ werd geregisseerd door Régis Roinsard en Romain Duris. Virginie Efira en Grégory Gadebois spelen de pannen van het dak in de film.

Licorice Pizza

Licorice Pizza is een Amerikaanse coming-of-age komische dramafilm, geschreven en geregisseerd door Paul Thomas Anderson. In de film spelen Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits, Bradley Cooper en Benny Safdie.

Alana en Gary ontmoeten elkaar heel toevallig, wanneer Alana de fotograaf op Gary’s middelbare school assisteert. Eén detail: hij is 15 en zij is 25. De twee groeien samen op, worden verliefd op anderen, maar blijven altijd in contact. Samen rennen ze door het leven in de San Fernando Valley in California. Alana en Gary doen alsof ze niets om elkaar geven, maar het geflirt spreekt hen tegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top