'After Life', een serie die door therapeuten gebruikt wordt om hun patiënten te helpen

Films | Vanaf midden januari kan je het derde seizoen van 'After Life' op Netflix bekijken. Deze tragikomische serie volgt het verhaal van een man die diep getroffen is door de dood van zijn vrouw, die aan kanker leed. Volgens maker Ricky Gervais gebruiken therapeuten de reeks om hun patiënten te helpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ricky Gervais, de maker van de serie, heeft onthuld dat er contact met hem is opgenomen door enkele therapeuten. Ze smeekten hem om het hoofdpersonage Tony niet te laten sterven in de reeks. Tony, vertolkt door Ricky Gervais zelf, is kapot van de dood van zijn vrouw, Lisa (Kerry Godliman). Tony overweegt om uit het leven te stappen, maar bedenkt zich. Zijn nieuwe levensdoel is om de mensen om hem heen te straffen voor het ongeluk dat hij heeft geleden.

De tussenkomst van de therapeuten gebeurde tijdens 'After Life: From Script To Screen in Picturehouse Central', een evenement rond de reeks die in Londen plaatsvond. "Enkele therapeuten hebben me daar benaderd en gezegd dat ze mijn reeks gebruiken om hun patiënten te helpen. 'Laat Tony alsjeblieft niet doodgaan, dat kan een significant probleem worden", verklaarde Gervais onlangs. Door deze smeekbede voelt de schrijver en regisseur meer dan ooit dat hij een zware verantwoordelijkheid torst.

Realiteit

In tegenstelling tot zijn eerdere producties is het Ricky Gervais er niet om te doen om met deze reeks mensen aan het lachen te brengen. Hij was nooit bang dat mensen niet zouden kunnen lachen om 'After Life'. De reeks brengt immers een serieus, levensecht onderwerp ter sprake.

"Hoewel sommige delen frivool en grappig zijn, had ik ook realisme nodig in deze reeks", legde hij uit. "Mensen zeggen dat dit zwaar of moeilijk is om te bekijken. Dat is het niet, het is realistisch. Mensen zijn niet gewend om het echte leven te zien."

"De eerste keer dat ik een aflevering regisseerde, maakte ik me zorgen. Ik vroeg me af of mensen zouden durven lachen met dit onderwerp. Toch doen ze dat, het gebeurt de hele tijd."

"Elke dag denk je aan iets slechts of goeds. Alleen zien mensen dat niet op tv."

Het laatste seizoen

Ricky Gervais kondigde zelf in mei 2020 op Twitter de komst van een derde Netflix-seizoen aan. "Omdat zovelen van jullie zo snel naar #AfterLife2 hebben gekeken en mijn reeks zo populair gemaakt, stelden de aardige mensen van @Netflix voor dat ik mijn luie kont ophef en nog een seizoen maak. Dit is allemaal jullie schuld." Hij onthulde eveneens dat het derde seizoen het laatste van de serie zal zijn.

Ontdek het derde seizoen van ‘After Life’ vanaf 14 januari op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Heb je naar aanleiding van de inhoud van dit artikel nood aan een gesprek? Je kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top