Esportskalender: januari 2022

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is al 2022 en dat betekent dat het ook tijd is voor de eerste esportskalender van het nieuwe jaar. Zoals de vorige jaren stellen we ook dit jaar elke maand een kalender samen vol nationale en internationale evenementen. Zo hoef je niets te missen van je favoriete competities! We treuzelen niet langer, want de kalender is meteen goedgevuld.

Nationaal

League of Legends

Elite Series: Spring Split | Elke maandag en woensdag vanaf 17 januari

We zeggen de Belgian League vaarwel en ontvangen het nieuwe competitieve League of Legends-circuit, de Elites Series met open armen. De competitie verzamelt de drie beste teams van de Dutch League, het beste trio van de Belgian League en de ploegen uit het degradatietoernooi en belooft dus een spektakelstuk te worden. We kijken nu al uit naar het startschot op 17 januari!

Counter-Strike

NumberOne Season 2: Finals | Van 7 tot 9 januari 2022

We zetten ons schrap voor de ontknoping van het tweede seizoen van NumberOne. Na vier succesvolle rondes nemen de acht beste teams van het algemene klassement het in één weekend tegen elkaar op. De ploegen worden in twee groepen verdeeld en maken in de Finals kans om de mooie prijzenpot van 10 000 euro mee naar huis te nemen.

ESL Proximus Benelux Championship: Summer Split 2022 | Open Qualifiers op 25 en 26 januari

Terwijl eClub Brugge nog nageniet van de titel tegen Project Eversio, moeten de spelers alweer vol aan de bak om die titel te verdedigen. ESL kondigde een nieuw segment in de competitie aan. De beste teams van het winterseizoen zijn uiteraard opnieuw van de partij en krijgen het gezelschap van teams die zich weten te plaatsen via open qualifiers. Qualifiers waarvoor ook jij je nog kan inschrijven als je wil. Alle info vind je op de website van ESL!

FIFA

Proximus ePro League 2022 | Op 12, 22 en 26 januari

Onze nationale FIFA-competitie is na een lange pauze helemaal terug van weggeweest. Een periode waarin de spelers konden genieten van welverdiende rust en waarin de teams hun speler voor het nieuwe seizoen konden bevestigen of vervangen. En de inzet ligt dit seizoen alweer wat hoger, met een rechtstreeks ticket voor de play-offs van de FIFA Global Series voor de winnaar van de competitie. Je kan alles vanop de eerste rij volgen op Proximus Esports natuurlijk.

Rainbow Six Siege

Benelux Cup Season 2 – Grand Finals | Op 8 & 9 januari

Na enkele kwalificatieweken maken we ons klaar voor een mooi einde van de Benelux Cup van Rainbow Six Siege. Uiteindelijk konden Activit-E Esports en 4Eggs zich nog plaatsen voor de grote finale. Daar treffen ze KV Mechelen en GAMMA Gaming, die zich al konden verzekeren van hun plekje. Normaal gezien had de finale plaatsgevonden via LAN, maar ze zullen nu toch offline gespeeld worden. Bevestigt GAMMA Gaming hun dominantie? Laat het ons samen ontdekken op 8 en 9 januari.

Fortnite

The Foxes Cup | Eind januari

Belangrijk bericht voor de fans van Fortnite: Sector One organiseert deze maand weer iets moois voor jullie! Er komt een nieuw toernooi in Brussel in januari waar iedereen aan kan deelnemen in het gaming house. Er valt bovendien heel wat moois te winnen, want je maakt kans op een prijzenpot van 1400 euro en een bootcamp, volledig betaald, in hun lokaal. Je vindt alle info op de Twitter van Sector One!

Internationaal

League of Legends

LEC: Spring Split – Regular Season | Elke vrijdag en zaterdag vanaf 14 januari

Vanaf 14 januari treffen de beste teams van League of Legends elkaar weer op Summoner’s Rift. Voor MAD Lions staat hun dubbele titel op het spel na een heel mooi seizoen in 2021. Je gaat wel gewoon moeten worden aan de nieuwe samenstellingen van de ploegen. De ploegen hebben namelijk traditiegetrouw niet stilgezeten tijdens de mercato en het zou kunnen dat je je favoriete team niet meer gaat herkennen met al die belangrijke veranderingen.

LCS: Spring Split – Lock-In | Vanaf 14 januari

Ook aan de andere kant van de oceaan kan het spektakel weer beginnen. Net zoals vorig seizoen, beginnen de teams eraan met een Lock-In-toernooi. Een uniek toernooi waar enkel de winnaar met de prijzenpot van $150 000 huiswaarts keert. Een mooie kans voor de teams ook om eens te testen hoe goed ze aan het seizoen zullen beginnen.

Counter-Strike

Voor CS:GO staat er eindelijk een rustige periode voor de deur. Na een drukke eindejaarsperiode hebben de verschillende teams, zowel spelers als staff, nood aan rust en die krijgen ze in januari ook.

Funspark ULTI 2022 | Van 18 tot 24 januari

Terwijl de toppers eventjes genieten van hun rust, kunnen de subtoppers tonen wat ze waard zijn in januari. BIg en Extra Salt K23 hebben hun deelname al bevestigd en zij krijgen het gezelschap van drie andere ploegen die worden uitgenodigd en een Aziatisch team dat zich zal moeten kwalificeren op basis van het regionale klassement.

Rocket League

RLCS 2021-22: Winter: Europe Regional Event 1 | Van 21 tot 23 januari

Het jaar 2022 schiet als een raket de hoogte in voor Rocket League met de Rocket League Championship Series. Na de Major en de overwinning vanTeam BDS in de grote finale, trekken de Europese teams ten strijde voor het eerste regionale event van het jaar. De Belg AztraL en Karmine Corp moeten alles geven om zich te plaatsen voor de volgende Major nadat ze de vorige gemist hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top