Inspecteur Dalgliesh lost opnieuw de ingewikkeldste misdaden op

Tussen 1962 en 2008 bracht de Britse schrijfster P.D. James een veertiental boeken uit over de ietwat excentrieke politie-inspecteur Adam Dalgliesh. Vanaf vandaag kan je kijken naar de meest recente televisiebewerking van de boekenreeks. Proximus Pickx vertelt je wat je kan verwachten.

De nieuwste 'Dalgliesh' volgt de eigenzinnige politie-inspecteur in de jaren 1970. Hij moet in de verpleegschool Nightingale House het verdachte overlijden van verpleegster Heather Pearce onderzoeken. Dalgliesh denkt dat iemand haar melk heeft vergiftigd. Wanneer de volgende ochtend een andere verpleegster vlucht, wordt het onderzoek nog ingewikkelder.

Niet de eerste keer

Televisiekijkers met een goed geheugen weten wellicht nog dat er eerder op televisie al reeksen over de lotgevallen van Dalgliesh verschenen. De meest bekende is die met Roy Marsden in de hoofdrol. Voor de huidige reeks werd Bertie Carvel aangetrokken, een acteur die vooral zijn sporen heeft verdiend op het theaterpodium. Andere rollen zijn weggelegd voor Carlyss Peer ('Intergalactic'), Jeremy Irvine ('War Horse') en Jonjo O'Neill ('The Queen's Gambit').

Ook voor fans van de boeken van P.D. James zal de nieuwste televisiereeks een feest van herkenning zijn. Zo zijn twee afleveringen gebaseerd op het boek 'The Black Tower', andere afleveringen zijn respectievelijk geënt op 'Shroud for a Nightingale' en 'A Taste for Death'.

Bekijk ‘Dalgliesh’ op 7 januari om 20u40 op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Series

Bekijk alles
Top