Wie zijn de Franse acteurs in 'Emily in Paris'?

Series | Het tweede seizoen van 'Emily in Paris' is sinds 22 december op de buis te zien. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt de Amerikaanse serie zich af in Parijs en telt de reeks een aantal Franse acteurs. Proximus Pickx toont je wie zij in het echt zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sylvie

De sterke Française die de teugels van marketingbureau Savoir stevig in handen houdt. Als nieuwe baas van Emily is ze meteen teleurgesteld als ze hoort dat haar nieuwe medewerker geen woord Frans spreekt. Actrice Philippine Leroy-Beaulieu is niemand minder dan de dochter van de bekroonde acteur Philippe Leroy-Beaulieu. Ze werd geboren in Italië, maar verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Parijs om theater te studeren. Ze zou in 1983 haar filmdebuut maken in de Franse komedie 'Surprise Party'. Ze wist niet alleen faam te verwerven op het witte doek maar heeft ook verschillende belangrijke rollen op televisie en in het theater gekregen. Onlangs speelde ze nog mee in de Franse Netflix-serie 'Dix pour cent'.

Gabriël

De knappe Gabriel is Emily's buurman en nu haar minnaar. Hij werkt als kok in een plaatselijk restaurant. In het echte leven heet de acteur Lucas Bravo. Voordat hij zijn eerste rol kreeg, werkte hij als souschef in een Frans-Japans fusionrestaurant. De 32-jarige acteur uit Nice heeft verschillende Franse series op zijn palmares, zoals 'Plus Belle la Vie', maar evengoed 'T.O.C.' en 'La crème de la crème'. 'Emily in Paris' is zijn eerste rol in een Amerikaanse televisiereeks. Hij is ook te zien in de filmzalen met 'Mrs Harris Goes to Paris'.

Camille

Camille is de Franse vriendin van Emily en klant van het marketingbureau Savoir voor haar champagnemerk. Nog een belangrijk detail: ze is het liefje van Gabriel en komt uit een rijke familie van champagneproducenten. Ze werkt ook als galeriehouder. De actrice die de rol van Camille vertolkt, heet Camille Razat. Ze debuteerde op twintigjarige leeftijd in de serie 'Disparue'. Razat is afkomstig uit Toulouse en is naast haar acteercarrière model voor verschillende gerenommeerde Franse modemerken zoals Cartier en Louis Vuitton.

Pierre

Pierre Cadeault is een prestigieuze Franse modeontwerper en eveneens de belangrijkste klant van Savoir. Dit personage wordt vakkundig vertolkt door rasacteur Jean-Christophe Bouvet. De zeventiger heeft in zijn lange carrière samengewerkt met gerenommeerde regisseurs zoals Jean-Luc Godard en Sofia Coppola. Hij was onder meer te zien in diens succesvolle film 'Marie-Antoinette' in 2006 en vertolkt ook een fel gesmaakte bijrol als generaal Bertineau in 'Taxi 2', 'Taxi 3' en 'Taxi 4'.

Bekijk nu het tweede seizoen van 'Emily in Paris' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Julien

Julien, een nogal extraverte werknemer van Savoir, kan zijn kersverse collega Emily aanvankelijk niet uitstaan. Hij vond haar Amerikaanse manieren hilarisch en saai. Sinds een tijdje kunnen ze echter beter elkaar opschieten en zijn ze zelfs vrienden geworden. Samuel Arnold, de acteur die in de huid kruipt van Julien, is afkomstig uit Parijs maar woont nu in Londen, waar hij samen met Ralph Fiennes in het National Theatre een rol speelt in 'Anthony and Cleopatra'. Voordat hij acteur werd, was hij een professionele danser.

Luc

Luc leidt in de reeks een losbandig leven. Bruno Gouery, de acteur die dit personage vertolkt, is volgens Instagram geboren in Parijs, maar verder laat de acteur weinig details los over zijn privéleven. Naast zijn rol in 'Emily in Paris' is hij bij onze zuiderburen vooral gekend dankzij zijn hoofdrol in de Franse bewerking van de televisiereeks 'Doc Martin'. Hij is ook scenarist voor deze reeks.

Antoine

Antoine is eigenaar van een grote Franse parfumwinkel en zit in de klantenportefeuille van Savoir. In die functie werkt hij regelmatig samen met Emily en Sylvie. William Abadie is een van de weinige acteurs uit deze reeks die al een aantal keren heeft geacteerd in Amerikaanse films en reeksen zoals 'Gossip Girl', 'Resident Evil', 'The Pink Panther' en 'Sex and the City'. Abadie studeerde drama in Parijs en New York en woont nu in beide steden. Volgens zijn Instagram-profiel is hij ook een fervent marathonatleet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top