Deze rollen maakten een Hollywood-ster van Julia Roberts

Films | Vanavond kan je Julia Roberts aan het werk zien in 'Sleeping with the Enemy', een film van regisseur Joseph Ruben over partnergeweld. Proximus Pickx zocht uit welke rollen Julia Roberts tot de doorgewinterde actrice hebben gemaakt die we nu kennen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Steel Magnolias

Deze film is een bewerking van het populaire theaterstuk van Robert Harling, dat tot vandaag nog regelmatig te zien is in Amerikaanse theaters. De film uit 1989 speelt zich af in een kapsalon waar enkele vriendinnen elkaar wekelijks ontmoeten. Roberts vertolkt de rol van Shelby Eatenton Latcherie, een vrouw met diabetes die tegen het advies van haar dokter een kind krijgt. De film draait vooral rond de vraag hoe Shelby met haar ziekte omgaat. Ook de getroebleerde relatie met haar moeder komt aan bod. 

Zowel het theaterstuk als de film waren en zijn nog steeds een hit. Het theaterstuk was oorspronkelijk een kleinschalige productie, maar groeide in de jaren 2000 uit tot een succesvolle productie die tot op de dag van vandaag in de grootste theaterzalen gespeeld wordt. Voor de rol van Shelby ontving Julia Roberts in 1990 een Golden Globe in de categorie van beste vrouwelijke bijrol. Een Oscar-nominatie voor dezelfde categorie kon ze niet verzilveren.

Pretty Woman

In deze film speelt Roberts de rol van prostituee Vivian. Een rijke zakenman, vertolkt door Richard Gere, neemt haar mee naar zijn hotel en raakt zodanig betoverd door haar persoonlijkheid dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. De twee raken gehecht aan elkaar, maar haar beroep lijkt een grote hindernis te worden voor een relatie tussen de twee.

Verschillende actrices, waaronder Meg Ryan, Sandra Bullock en Michelle Pfeiffer bedankten voor de rol van Vivian maar zullen daar ongetwijfeld achteraf spijt van hebben gehad. De film werd een kaskraker en al gauw herhaalde de geschiedenis zich opnieuw: ze won een Golden Globe voor beste actrice maar greep naast een Academy Award voor dezelfde categorie.

Sleeping with the Enemy

Na het succes van 'Steel Magnolias' en 'Pretty Woman' leek een rol in een nieuwe romcom in de sterren geschreven voor Roberts, maar toch koos ze voor 'Sleeping with the Enemy', een romantische dramafilm waarin ze in de huid kruipt van Laura Burney. Laura is gelukkig getrouwd met Martin, een man met twee gezichten. Naar de buitenwereld toe is hij de charme zelve, maar in werkelijkheid mishandelt hij Laura tijdens hun huwelijk. Wanneer Laura tracht te ontsnappen, kost het veel moeite om hem af te schudden.

Deze film kende iets minder succes dan 'Steel Magnolias' en 'Pretty Woman', maar bracht toch nog meer dan 101,5 miljoen Amerikaanse dollar op in de Amerikaanse filmzalen. Ook in de internationale filmzalen was de film een succes, zeker omdat het productiebudget van de film amper 19 miljoen dollar bedroeg. Julia Roberts werd voor een Saturn Award genomineerd in de categorie van beste actrice, maar zag het beeldje aan zich voorbijgaan.

Bekijk ‘Sleeping with the Enemy’ op 5 januari om 22u25 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top