Inschrijvingen voor de ESL Benelux Proximus Championship Summer Split zijn geopend

Esports | Het ESL Benelux Proximus Championship is terug voor een nieuw seizoen, en de inschrijvingen voor de open kwalificatierondes zijn al begonnen. Stel je team samen en probeer het leeuwendeel van de hoofdprijs van 10.000 euro te winnen, en een plaats in de Conference voor het volgende ESL Pro League-seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu we het jaar 2022 ingaan, schakelt ESL een versnelling hoger. De wereldberoemde toernooiorganisator heeft ons zojuist een last-minute kerstcadeau gegeven door de terugkeer van het ESL Benelux Proximus-circuit aan te kondigen.

En er is geen tijd te verliezen, want de competitie zal snel genoeg weer beginnen. Vanaf 25 januari begint een reeks van vier kwalificatie-evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. In tegenstelling tot de vorige seizoenen heb je geen ESEA-lidmaatschap nodig om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden. Je team moet wel bestaan uit drie spelers die in België wonen of de Belgische nationaliteit hebben om aan de competitie te kunnen deelnemen.

© adumonBE

De competitie verloopt volgens precies hetzelfde schema als het vorige seizoen. Na afloop van de open kwalificatierondes zullen de drie beste ploegen van elk onderdeel zich bij de vier teams voegen die tijdens het winterseizoen onderaan het klassement eindigden.

Daarna volgt een degradatiefase met 16 teams, waaruit alleen de beste vier rosters zullen ontsnappen. Die mogen zich dan bij de top vier van de vorige editie voegen, in een regulier seizoen dat volgens het GSL-format wordt gespeeld. Ook tijdens dit seizoen zullen enkel de beste vier teams de finales bereiken. Die zullen hopelijk op LAN plaatsvinden.

En de inzet zal net zo hoog zijn als het niveau van de concurrentie. Ook dit seizoen valt er weer een geldprijs van in totaal 10.000 euro te winnen. De kampioen krijgt ook een plaats in de Conference voor het volgende ESL Pro League-seizoen. Dit is een geweldige kans voor de beste teams van het land om zich een weg te banen naar de grootste competities. Wil je je inschrijven voor de verschillende qualifiers? Ga dan naar de ESL Benelux-website!

Data van de open qualifiers:

  • Kwalificatie 1: dinsdag 25 januari – 19u
  • Kwalificatie 2: woensdag 26 januari – 19u
  • Kwalificatie 3: dinsdag 1 februari – 19u
  • Kwalificatie 4: woensdag 2 februari – 19u
  • Degradaties: dinsdag 8 februari – 19u

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top