5 films die je kunnen motiveren om die goede voornemens voor het nieuwe jaar na te komen

Films |

Een nieuw jaar betekent traditioneel ook nieuwe voornemens. Maar die goede voornemens ook in daden omzetten, dat is de échte uitdaging. Maak je geen zorgen, Proximus Pickx is hier om je te motiveren met een selectie van films. Klaar om je gemoed op te krikken?

Door Proximus

Deel dit nieuws

As Good as It Gets

In deze film schrijft Melvin Udall (Jack Nicholson), een misantropische schrijver, sentimentele romans die zijn compulsieve drang naar zelfspot bevredigen en hem in staat stellen een aardig centje te verdienen voor een comfortabel leven. Zijn leven is in steen gebeiteld en hij vermijdt menselijk contact, behalve met Carol Connelly (Helen Hunt). Die laatste zet na hun kennismaking zijn hele leven overeind. De jonge alleenstaande moeder is een serveerster in een restaurant waar hij gaat eten. De bijzondere ontmoeting motiveert Udall om zichzelf te veranderen een ‘betere man’ te worden.

Deze romantische komedie van James L. Brooks, scenarioschrijver van ‘The Simpsons’, slaat de spijker op de kop: grappig, vertederend, en dat alles met een getalenteerd stel acteurs die bovendien goed samenwerken.

Forrest Gump

Hoe kunnen we deze klassieker niet vermelden? Forrest, een jongetje dat wordt geboren met een erg laag IQ, heeft een verrassend talent voor hardlopen. Zijn leven wordt een epische reis: van een football-carrière, een medaille als Vietnamoorlogsveteraan, een periode als professioneel tafeltennisser, tot beroemdheid als een recordbrekende marathonloper… Forrest heeft veel van de wereld gezien, in elke betekenis van het woord.

Hij maakte zelfs deel uit van een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis, waarover hij aan een onbekende dame vertelt terwijl hij op zijn bus wacht, met de beroemde ‘box of chocolates’ op zijn schoot. Zijn looptocht door de Verenigde Staten duurde maar liefst drie jaar: een toonbeeld van doorzettingsvermogen!

‘Forrest Gump’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online. 

Rocky

Dit is de rol die Sylvester Stallone beroemd maakte in 1976. Hij speelt Rocky Balboa, een tweederangs bokser in de jaren 70. Hij vecht af en toe voor weinig geld en werkt intussen ook als inzamelaar voor een woekeraar. Op een dag, bij het wereldkampioenschap zwaargewichten, raakt een andere bokser gewond. Rocky wordt uitgekozen om hem te vervangen. Hij gaat van de schaduw naar de spotlights en komt tegenover een ongeslagen kampioen te staan die denkt hem makkelijk aan te kunnen. Maar de kracht van Rocky zal iedereen verbazen... De film was het begin van een succesvolle franchise, want zes andere ‘Rocky’-films vertelden nadien het vervolg van de avonturen van de bokser.

‘Rocky’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Groundhog Day

In ‘Groundhog Day’ reist Phil Connors, een tv-journalist, naar een klein stadje waar het jaarlijkse evenement Groundhog Day wordt gevierd. Gedwongen om daar te blijven vanwege het slechte weer, wordt hij de volgende dag wakker om te ontdekken dat de dag precies hetzelfde is als de dag ervoor… en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw. Phil ziet zich veroordeeld om dezelfde dag voor onbepaalde tijd steeds weer te blijven herbeleven.

Op deze eindeloos herhalende dag besluit Phil Connors eindelijk ten volste te leven, alle mogelijkheden te testen en te leren leven alsof er geen morgen is, zichzelf te verbeteren en bij te leren... tot in de perfectie.

Life of Pi

‘Life of Pi’ is een bewerking van de bestseller van Yann Martel. Achter de camera staat Ang Lee, regisseur van ‘Brokeback Mountain’.

Na een jeugd in Pondicherry, India, vertrekt de 17-jarige Pi Patel met zijn familie naar Canada waar een nieuw leven op hem wacht. Maar zijn lot valt in duigen wanneer het vrachtschip midden op zee zinkt. Hij vindt zichzelf als enige overlevende aan boord van een reddingsboot. Alleen, of toch bijna alleen... Richard Parker, een prachtige en woeste Bengaalse tijger, is ook aan boord. Het overlevingsinstinct van de twee schipbreukelingen voert hen mee op een buitengewone odyssee, waarbij Pi vindingrijkheid aan de dag moet leggen, zich ten volste moet ontwikkelen en ongelooflijk veel moed moet tonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top