Xavi heeft een plan met Ferran Torres

Sport | FC Barcelona wist met Ferran Torres een toptransfer te realiseren. De Spanjaard moet de aanval van Barça een nodige kwaliteitsinjectie geven. De ex-speler van Manchester City weet wat trainer Xavi Hernandez van plan is met hem.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona maakte de komst van Ferran Torres bekend. Hij tekende voor vijf seizoenen in Camp Nou en de Catalanen betaalden 55 miljoen euro, plus 10 miljoen euro aan toekomstige bonussen. The Citizens doen zo een goede financiële zaak, want zij haalden de talentvolle speler in de zomer van 2020 voor 33,5 miljoen euro weg bij Valencia.

Extra wapen voor Xavi

Bij Barça wil Xavi hem uitspelen als nummer negen. Op die positie heeft Barcelona met Martin Braithwaite en Luuk de Jong te weinig kwaliteit, en spelers als Ansu Fati, Ousmane Dembélé (die in de zomer wellicht gratis vertrekt) en Memphis Depay spelen liever op de flank of achter een diepe spits.

Torres is een alleskunner. Hij speelde onder Pep Guardiola bij City al als centrumspits, al was dat eerder in een rol van valse nummer negen. Hij vervulde die rol ook al bij Spanje en dat zal wellicht ook zijn functie zijn in het team van Xavi. Die wil de filosofie van Pep Guardiola en Johan Cruijff verderzetten in Barcelona. Dergelijk type spits past perfect in zijn visie. In de wandelgangen circuleert ook de naam van Alvaro Morata (Juventus) als extra optie voor de voorhoede.

Trefzeker

Torres deed het best goed in Engeland. In zijn eerste seizoen was hij er goed voor 13 goals en 3 assists in 36 wedstrijden, waar hij toch vaak een basisspeler was. Dit seizoen stond de teller op 7 wedstrijden met 3 goals en 1 assist, maar de 21-jarige international viel in oktober uit met een voetbreukje. Hij zou tegen midden januari fit zijn.

Xavi zal bij de transfer van Torres, die graag wenste terug te keren naar Spanje, wellicht ten rade zijn gegaan bij ex-ploegmaat en Spaans bondscoach Luis Enrique. Die gebruikte hem op het EK als flankaanvaller en als centrumspits, waar hij 2 keer scoorde en 1 assist uitdeelde in 6 matchen. Zijn totale balans bij Spanje staat op 12 treffers en 1 assist in 22 partijen. Het is duidelijk dat Barça er een kwaliteitsinjectie bijkrijgt en samen met jonge talenten als Gavi, Pedri en Ansu Fati lijkt een nieuwe generatie talentvolle spelers bij FC Barcelona te zijn opgestaan.

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 20 in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 8 januari

Zondag 9 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top