Dumfries snoert na Nederland ook Italië de mond

Serie A | Na een bijzonder sterk EK haalde de Italiaanse topclub Internazionale Denzel Dumfries voor 15 miljoen euro weg bij PSV. Na een moeilijke start, begint hij steeds meer zijn draai te vinden bij de Italiaanse club. Die twijfels rondom Dumfries zijn een terugkerend verschijnsel in zijn carrière, maar tegen Lazio zal hij zondag weer in de basis starten bij Inter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dumfries speelde afgelopen zomer met Nederland op het EK en de aanvallende rechtsachter toonde zich daar met 2 goals en 1 assist in 4 matchen. De Nederlander maakte indruk met zijn drang naar voren en daardoor was hij een constante dreiging voor de tegenstander. Met Inter vond hij nadien een absolute topclub als nieuwe uitdaging.

Wilskracht

Dumfries toonde zich vorig seizoen al bij PSV door als rechtsachter 4 keer te scoren en 9 assists uit te delen in 41 matchen. PSV had de speler in 2018 voor 5,5 miljoen euro weggehaald bij sc Heerenveen en hij kreeg aanvankelijk de nodige kritiek. In Nederland zien ze graag technisch vaardige voetballers, ook in de defensie, en Dumfries is een ander type. Fysiek ijzersterk, iemand met bijzonder veel diepgang en defensief staat hij ook zijn mannetje. Hij wist zich door te zetten en groeide uit tot een smaakmaker in de Eredivisie.

Bij zijn transfer naar Inter waren er ook twijfels. "Toen ik het contract met Inter tekende, heb ik er geen moment over nagedacht: ik heb het gedaan, ook al geloofden veel mensen niet in mij. Ik denk echt dat er in Nederland veel talent verloren gaat door een bepaalde visie over spelers. Ze zien gewoon het potentieel niet, vooral niet bij de verdedigers", zei hij in de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Real Madrid

Bij Inter moest hij zich aanpassen aan de Serie A, dat inzake spelopvatting toch heel anders is dan de Eredivisie. In zijn eerste weken was Dumfries dan ook geen basisspeler, maar gaandeweg wist hij zich aan te passen en werd hij een vaste waarde. Bovendien toonde hij zich ook op offensief vlak en op dit moment staan er na 16 competitiewedstrijden 3 goals en 2 assists op zijn conto.


In Spaanse media wordt zijn naam nu al gelinkt aan Real Madrid. Met Mino Raiola heeft hij één van de bekendste voetbalmakelaars ter wereld die zijn zaken regelt. In de topper tegen Lazio kan Dumfries nog eens tonen dat hij stilaan tot de wereldtop behoort als rechtsachter.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 21 in de Serie A via Eleven Sports:

Zondag 9 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top