Vier vandaag International Silly Walk Day met Proximus Pickx!

Op 7 januari vieren Monty Python-fans wereldwijd International Silly Walk Day. Deze absurde feestdag is geïnspireerd door de sketch 'Ministry of Silly Walks' uit de memorabele en vooral absurde komische reeks 'Monty Python's Flying Circus'. Proximus Pickx laat je zien waarom je deze feestdag echt niet serieus moet nemen.

De feestdag vindt zijn oorsprong in een sketch uit de veertiende aflevering van 'Monty Python's Flying Circus'. In die aflevering, die werd uitgezonden in 1970, speelt John Cleese een ambtenaar van een fictief Brits ministerie dat rare loopjes ("silly walks") ontwikkelt en subsidieert. Tijdens de absurde sketch zien we Cleese op verschillende rare manieren lopen, wat meerdere keren tot hilariteit leidt.

Met deze sketch steken John Cleese en zijn kompanen de draak met de Britse politiek en de ambtenarij. "Cleese drijft de spot met de hoge dunk die de overheid van zichzelf heeft", schreef de Britse krant The Guardian over de grappen en grollen van Cleese en co.

Wereldwijd

Hoewel John Cleese inmiddels de leeftijd heeft bereikt dat hij geen 'silly walks' meer kan doen, vieren fans van Monty Python sinds 2010 elk jaar 'International Silly Walk Day' in verschillende steden over de hele wereld. Waarom ze uitgerekend 7 januari hebben gekozen als datum om deze feestdag te vieren, is een mysterie dat wellicht nooit iemand zal achterhalen.

Eén van de grootste 'Silly Walk'-parades vond tot 2020 plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ook de Tsjechische stad Brno heeft in de afgelopen jaren al meegedongen naar een plaatsje in het Guinness Book of World Records voor de grootste 'Silly Walks'-parade ter wereld. Het record staat momenteel op 200 deelnemers. Ten slotte is ook Reykjavik elk jaar een hotspot voor 'Silly Walk'-fans. De IJslandse organisatoren vieren deze dag samen met een collecte voor het goede doel: ze zamelen geld in voor organisaties die mensen met mentale problemen helpen.

Kan je geen genoeg krijgen van 'Monty Python'? Bekijk de sketches van de hilarische reeks 'Monty Python's Flying Circus' op Netflix! Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top