Landskampioen Filou Oostende wil ook Europees succes

Basketbal |

Op 4 januari start onze vaderlandse basketbaltrots Filou Oostende aan het tweede luik van hun Europese campagne. Om door te stoten naar de Final Sixteen in de Champions League moeten de kustjongens zich eerst voorbij het Bosnische Igokea worstelen. Die wedstrijden zijn uiteraard live te volgen via Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Europese campagne voor BC Filou Oostende begon slecht, met twee nederlagen op een rij. Maar tegen het Turkse Tofas en Strasbourg -momenteel tweede in de Franse competitie- verliezen is geen oneer. Vervolgens geraakte Oostende op kruissnelheid, zowel in de eigen Belgische competitie als in de Champions League. Tegen het Estse BC Kalev won het tweemaal en ook op Strasbourg werd gewonnen. Helaas bleek het puntenverschil in die laatste wedstrijd net niet groot genoeg voor een tweede plek in hun CL-poule en dus rechtstreekse plaatsing voor de volgende poulefase van deze Champions League.

In een play-in wacht nu de Bosnische kampioen KK Igokea: in een best of three moeten beide teams uitmaken wie naar de poulefase met kleppers als Unicaja Malaga en mogelijk ook Hapoel Jerusalem mag. KK Igokea speelt dinsdag 4 januari thuis. De tweede wedstrijd is woensdag 12 januari in Oostende. Bij een 1-1-stand volgt de beslissing woensdag 19 januari in de arena van KK Igokea te Laktasi.

Europese ambities

Dat Oostende nog wat wisselvallig presteert op Europees vlak hoeft niet verbazen. Afgelopen zomer kende de spelerskern toch weer heel wat veranderingen, onder meer boegbeeld Jean-Marc Mwema vertrok naar Antwerp. De nieuwe spelers hebben altijd wat tijd nodig om te wennen aan te strenge eisen van coach Dario Gjergja. De lat ligt hoog bij Oostende, dat nu al tien keer op rij kampioen van België werd. Ook al krimpt het budget jaar na jaar, toch blijft de kustploeg domineren in eigen land. Ook nu weer, met een elf op elf vooraleer de BNXT League weer even op slot ging door de vierde coronagolf.

Alleen op Europees vlak kennen coach Gjergja en zijn spelers moeite om dat elan door te trekken. Nochtans sprak het bestuur dit seizoen zijn ambities uit: minstens Final Sixteen bereiken in de CL. Om de ploeg de nodige boost te geven richting verdere Europese campagne -en drukke januarimaand- werd alvast een nieuwe Amerikaanse speler aan het roster toegevoegd: Demitrius Conger (31) is een ervaren forward die heel wat Europese bagage met zich meeneemt. Onder meer van bij de Antwerp Giants tijdens het seizoen 2016/2017, waarin hij goed was voor 11,5 punten en 4,2 rebounds in 42 wedstrijden. Hij moet samen met sterkhouders Pierre-Antoine Gillet, Dusan Djordjevic, Phil Booth en Levi Randolph de dromen van bestuur en coach waarmaken. Eerste stap: Igokea, in Bosnië zesmaal op rij kampioen, uitschakelen.

Volg de wedstrijd van Filou Oostende tegen KK Igokea op dinsdag 4 januari vanaf 18u30 op Sport 10, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top