ropz verlaat MOUZ en wordt vrije speler

CS:GO | Na meer dan vier jaar bij MOUZ, verlaat de speler Robin “ropz” Kool het CS:GO-team als free agent. Volgens de laatste geruchten zouden FaZe Clan en G2 Esports geïnteresseerd zijn om de Est aan te werven.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het nieuws verscheen woensdag in de late namiddag. De Estse speler Robin “ropz” Kool maakt niet langer deel uit van de Duitse organisatie MOUZ. De 22-jarige had al verschillende keren te kennen gegeven dat hij het Duitse roster wilde verlaten. De reden? Het vertrek van Karrigan in februari, waardoor de ploeg gedwongen werd “helemaal opnieuw te beginnen”, zoals ropz verklaarde in een interview met het Zweedse medium Expressen.

Hoewel hij duidelijk had gemaakt dat hij zich bij zijn vroegere aanvoerder bij FaZe wilde voegen, waren de onderhandelingen tussen de twee organisaties al lange tijd vastgelopen.

Deze moeilijkheden werden veroorzaakt omdat FaZe weigerde om de laatste maanden van het contract van de speler af te kopen, en door de onwil van de Duitse organisatie om zijn sterspeler te laten gaan.

Op naar FaZe?

Nu ropz van zijn contract met MOUZ af is, staat niets de speler nog in de weg om zich bij de ploeg van zijn keuze aan te sluiten. Hoewel zijn oog duidelijk op het FaZe-team is gevallen, is de Clan niet de enige organisatie die belangstelling voor de speler toonde. G2 Esports zou de speler eveneens willen aannemen. Zoals onze Engelstalige vrienden zeggen: “Time will tell…”.

ropz bij MOUZ betekende niet minder dan negen titels in de 1041 gespeelde maps van de speler. Tijdens zijn laatste drie jaar in het roster, steeg hij naar de top 20 van de HLTV-ranking, een referentie in de scene.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top