One day, one goal: Raúl voert de perfecte lob uit bij Schalke 04

Sport | Raúl Gonzalez Blanco is een clubicoon van Real Madrid, maar de Spaanse aanvaller maakte ook furore bij Schalke 04. In het seizoen 2011-2012 maakte de linksvoetige aanvaller een heerlijk doelpunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Raúl speelde van de zomer van 2010 tot de zomer van 2012 voor Schalke 04. Die passage was een succes, want de aanvaller – die 33 jaar was toen hij transfervrij overkwam van Real Madrid – scoorde er in 98 wedstrijden 40 keer en deelde 21 assists uit. Hij wist er een Duitse beker en supercup te winnen. Vandaag de dag zijn dat verre dromen voor de Koningsblauen, aangezien ze momenteel in de Duitse tweede klasse vertoeven.

Handelsmerk van Raúl

Op 13 augustus 2011 ontving Schalke 04 in de eigen Veltins-Arena FC Köln. Het werd een makkelijke 5-1 zege en Raúl zorgde na 59 minuten voor de mooiste treffer van de dag. De Spanjaard werd alleen voor de bezoekende doelman gezet, maar zijn controle was eerst niet optimaal. De aanvaller draaide rond zijn as en kreeg de bal zo voor zijn geliefde linkervoet. De ex-speler van Real Madrid kreeg alle tijd van de wereld en lobte de bal enig mooi over doelman Michael Rensing in doel.

Het was een goal zoals Raúl ze wel vaker maakte, want hij stond bekend vanwege zijn enorme kwaliteit om een doelman te stiften. Als speler van Real Madrid wist hij op die manier ook keeper Filip De Wilde van RSC Anderlecht te verschalken. Die dag wisten de 61.673 aanwezige fans ook te genieten van de doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar (drie keer) en Lewis Holtby, terwijl bij FC Köln Lukas Podolski voor het enige doelpunt zorgde.

Clublegende bij Real Madrid

Raúl trok na twee jaar Duitsland op zijn 35ste naar Al-Sadd in de Emiraten. Daar speelde hij twee seizoenen. De aanvaller sloot op 38-jarige leeftijd zijn carrière af bij het Amerikaanse New York Cosmos. Raúl kende een prachtige carrière, die vooral vorm kreeg bij Real Madrid. Bij de Koninklijke kwam hij maar liefst 741 keer in actie en hij wist de fans te plezieren met 324 doelpunten en 116 assists. In Madrid won hij ook tal van prijzen. Hij wist drie keer de Champions League te winnen, daarnaast won hij er zes landstitels, vier Spaanse supercups, twee WK’s voor clubs, één Europese supercup en hij werd vijf keer verkozen tot Spaans voetballer van het jaar.

Raúl was ook 102 keer Spaans international. Daar won hij geen prijzen, maar met 44 doelpunten en 9 assists toonde hij zich ook daar. Op dit moment is hij de coach van het tweede elftal van Real Madrid en het staat nu al vast dat hij op een dag het eerste elftal van de Spaanse topclub zal leiden.

Fan van deze serie? Mis dan zeker de onwaarschijnlijk knappe treffer van Serge Gnabry niet.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top