VTM viert 30 jaar 'Familie', maar fans moeten wachten tot september

Series | Op 30 december 1991 maakte televisiekijkend Vlaanderen voor het eerst kennis met de lotgevallen van de familie Van den Bossche en iconische personages als Anna Dierckx, vertolkt door Annie Geeraerts. Normaal zouden fans het jubileum kunnen vieren op 29 januari 2022 in de Lotto Arena, maar vanwege een ongenode gast gaan fans geduld moeten uitoefenen tot september.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toeval of niet: vlak nadat eind november bekend raakte dat 'Familie'-acteurs Gunther Levi en Martine Jonckheere werden bedankt voor bewezen diensten, kondigde VTM aan dat de coronacijfers de pan uitswingden en dat een uitstel op het programma stond. De televisiezender zag zich dan ook genoodzaakt om het 'Grote Familie Feest' uit te stellen tot 17 september 2022.

"Het coronavirus slaat momenteel weer wild om zich heen en dat kunnen we niet negeren", aldus Maarten Janssen, channel manager bij VTM, in Het Laatste Nieuws. "We willen van het 30 jaar Familie Feest voor iedereen één groot zorgeloos feest maken en daarom verplaatsen we het naar een nieuw moment na de zomer. De ideale gelegenheid om het nieuwe seizoen dat dan bij VTM zal gestart zijn, feestelijk in te zetten."

Nog groter feest

VTM blijft niet bij de pakken zitten en belooft om samen met de acteurs een nog groter feest te bouwen aan het einde van de zomer van 2022. "Het ‘30 jaar Familie Feest’ belooft de fans nog steeds tal van muzikale optredens, verrassende acts en nostalgische beelden, gebracht en beleefd door de cast van ‘Familie’", klinkt het in een persbericht van de zender.

Het staat vast dat het ongetwijfeld een memorabel verjaardagsfeest zal worden met de huidige cast, waaronder Annie Geeraerts, Aaron Blommaert, Sandrine André en Jo Hens.

Nog meer uitstel

VTM is niet de enige zender die kampt met afgelaste evenementen. Ook bij VRT zijn enkele evenementen uitgesteld vanwege de huidige coronamaatregelen. Op 29 december maakte de openbare omroep bekend dat het 'Gala van de Gouden K's' van Ketnet en de 'MIA's' worden verplaatst naar 3 april en 30 april 2022. Tickets voor deze evenementen blijven geldig voor de nieuwe data, bevestigt VRT.

'De Week van de Belgische muziek' zal wel plaatsvinden zoals gepland, van 31 januari tot en met 6 februari.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top