De tweede speeldag van de Proximus ePro League vond plaats op woensdag 29 december. De laatste kans voor onze deelnemers om zich voor nieuwjaar met elkaar te meten, met enkele ongewone scenario’s als resultaat. Laten we terugblikken op deze wedstrijddag.

Proximus ePro League: Nog steeds geen enkel punt voor Cercle Brugge, KV Mechelen en Royal Antwerp © Eleven Sports

De Proximus ePro League, ons nationaal FIFA-kampioenschap, was terug na een week afwezigheid. Door technische problemen werd de tweede speeldag uitgesteld naar een latere datum, mogelijk na het einde van het reguliere seizoen. Op die dag zullen ook de twee uitgestelde wedstrijden van de eerste dag gespeeld worden.

De Brusselse clubs Union Saint-Gilloise en Anderlecht behaalden hun eerste punten in de competitie, tegen respectievelijk KV Mechelen en RFC Seraing. Een resultaat dat Union moeiteloos zal kunnen vieren, na een eerdere 2-0 overwinning tegen het Cercle Brugge van Lars Depoorter. Union sloot de tweede speeldag van het seizoen af met twee overwinningen, zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren.

Zak Bentato (RSCA) had het veel moeilijker tegen Club Brugge. Rudi Ekme won de wedstrijd met 4-1, waardoor hij aan de top van de ranglijst komt. Naast hem staat KAA Gent-vertegenwoordiger Keanu Newa, die goed gepresteerd heeft, en zijn eerste tegendoelpunt nog moet binnenlaten.

Na de derby tegen KRC Genk vorige week, pakt de jonge eDevil gemakkelijk de punten na de terugtrekking van Sint-Truiden. KAS Eupen presenteerde een stevige rekening aan het Charleroi van Didista. Die laatste verloor met 7-2 en verzamelde deze week dus geen punten.

In de kelder van het klassement, naast KV Mechelen, heeft Royal Antwerp FC het moeilijk. Na een nederlaag in de eerste week tegen Standard, verloor Alexander “zimet105” Zimet van KRC Genk. Zijn puntenteller staat nog steeds op nul.

Quentin “ShadooW” Vande Wattyne uit Luik ging voort op zijn elan met een overwinning tegen OH Leuven, dat met één punt onderaan het klassement staat.

Om van de volgende wedstrijddag te genieten, zal je iets langer moeten wachten. Volgende week zijn er geen wedstrijden. De derde speeldag vindt dus plaats op 12 januari vanaf 13.00 uur. In de tussentijd kan je alle nieuwtjes over de competitie vinden op Proximus Esports!