Zijn deze reboots van je favoriete series en films de moeite waard?

Series |

Er bestaat geen twijfel over: reboots, revivals en andere gemoderniseerde versies van onze favoriete series en films zijn een trend in Hollywood. Proximus Pickx bespreekt een aantal langverwachte of reeds uitgebrachte reboots. Zijn ze de moeite waard, of blijven ze in de schaduw staan van hun originele versies?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sex & the City: 'And Just Like That...'

Het is 17 jaar geleden sinds de waanzinnig populaire serie ‘Sex and the City’ op zijn einde liep. Hoewel Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha sindsdien al in twee films zijn teruggekeerd, in 2008 en 2010, keken de fans reikhalzend uit naar een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de stijlvolle en maffe New Yorkers. Aan het einde van dit jaar werd hun geduld beloond door HBO Max, dat een nieuw ‘revival’-seizoen van de serie lanceerde.

'And Just Like That...’ neemt de grondslagen van het basisverhaal over: de heldinnen zijn nog steeds vriendinnen, met aan hun zijde echtgenoten en kinderen, en hun nooit aflatende voorliefde voor mode. De thema’s zijn gemoderniseerd, waardoor meer geëngageerde onderwerpen aan bod kunnen komen. Er worden nieuwe personages geïntroduceerd om de actie wat levendiger te maken. Hoewel het iconische personage van Samantha niet meer voorkomt, kan je nu toch het leven ontdekken van onze heldinnen die intussen vijftigers geworden zijn.

Deze reboot lijkt echter niet helemaal de harten van de oorspronkelijke fans te hebben gewonnen. De nieuwe afleveringen krijgen veel kritiek op het web... Maar oordeel vooral zelf!

Gossip Girl

2021 markeert ook de terugkeer van de rijke jongelingen uit de New Yorkse Upper East Side. Acht jaar na te zijn getergd door Gossip Girl, die met haar blog de diepste geheimen van de kinderen van gegoede families onthulde, is het de beurt aan de nieuwe generatie om te worden aangevallen. Gossip Girl, het sociale netwerk bij uitstek van Constance Billard en St Jude’s studenten, gaat nu ook Instagram aanpakken.

Deze gloednieuwe serie heeft natuurlijk vele aspecten van de verhaallijn volledig herzien, maar bevat ook een portie nostalgie. Sommige personages uit de oorspronkelijke serie maken zelfs opnieuw hun opwachting, tot grote vreugde van de fans. Deze nieuwe serie is namelijk niet simpelweg een reboot, maar een vervolgverhaal een paar jaar later. Dit werd zeer gewaardeerd door de fans, die stonden te popelen om te zien wat Gossip Girl kan doen met moderne technologie.

How I Met Your Father

De populaire sitcom ‘How I Met Your Mother’ krijgt een ‘How I Met Your Father’-versie! In de originele serie volgden we Ted Mosby, een architect uit New York, die zijn kinderen vertelt hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Negen seizoenen lang verhaalt hij over zijn min of meer geslaagde liefdesaffaires, maar ook en vooral over zijn dagelijks leven met zijn beste vrienden.

Net als Ted vertelt Sophie, het hoofdpersonage van ‘How I Met Your Father’ (gespeeld door Hilary Duff) ons hoe ze de liefde van haar leven ontmoette. Ook zij heeft een groep vrienden die net zo grappig zijn als die van Ted, en even onafscheidelijk. Terwijl de originele serie al ging over de moeilijkheden bij het opbouwen van een relatie, wordt deze serie gemoderniseerd door dating-apps en liefde in het tijdperk van utra-connectie bij het verhaal te betrekken.

Fans hopen echter dat de spin-off dezelfde balans zal vinden tussen humor en emotie die ‘How I Met Your Mother’ zo geliefd maakte. We zullen moeten wachten tot eind januari 2022 om erachter te komen.

Grease

Ook de iconische film ‘Grease’, uitgebracht in 1978, krijgt een reboot! En niet zomaar een reboot, want deze versie zal zich richten op de Pink Ladies: de band waar Sandy deel van uitmaakte op de middelbare school. Haar vakantieliefde Danny daarentegen is lid van de T-Birds, de band met de leren jasjes, strakke jeans en sluik achterovergekamd haar. Terwijl de filmklassieker zich concentreerde op de romance tussen de personages van John Travolta en Olivia Newton-John, zal de reboot terugkeren naar het Grease-tijdperk om het verhaal van de Pink Ladies te vertellen.

Voorlopig is de uitgelekte informatie over deze revival nog troebel: er is niets bekend over de cast, noch over de releasedatum. Wel kunnen we nu al zeggen dat je de speciale retro-sfeer van ‘Grease’ opnieuw zal kunnen opsnuiven, maar ook dat er heel wat liedjes aan bod zullen komen in de tiendelige serie. Misschien horen we zelfs nog eens iconische hits uit de eerste film... Spannend!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top