Het vervolgseizoen van 'The Witcher' is uit: de fantasyreeks in vijf magische weetjes

Series | Verstokte bingewatchers hebben weer wat kijkvoer dezer dagen: het tweede seizoen van de Netflix-sensatie 'The Witcher' is uit. Proximus Pickx giet de fantasyreeks in vijf magische weetjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Poolse boekenreeks als inspiratie voor tv-serie

De tv-reeks is geïnspireerd door de gelijknamige boekenreeks, waarvan de eerste dateert uit 1986. De saga telt zes romans en 15 kortverhalen en werd op papier gezet door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. De reeks draait rond de 'witcher' Geralt van Rivia. 'Witchers' zijn, in de woorden van Sapkowski, "jagers die op jonge leeftijd bovennatuurlijke vaardigheden ontwikkeld hebben in het strijden tegen monsters en beesten".

De hele reeks begon met een kortverhaal in 1986, dat Sapkowski instuurde voor een wedstrijd van Fantastyka magazine. Op vraag van de lezers schreef de Pool veertien vervolgverhalen, alvorens aan romans te beginnen in 1994. Het vijfde en laatste deel in de reeks schreef hij in 1999. In 2007 werd de saga in een videospel gegoten.

2. Anya Chalotra werd als allereerste gecast

Niet grote ster Henry Cavill, die in de huid kruipt van Geralt van Rivia, maar Anya Chalotra stond helemaal bovenaan het castinglijstje van de makers. De Britse actrice, die het personage Yennefer vertolkt, was het allereerste castlid van de reeks - nog voor de acteur die de rol van Geralt zou spelen aangewezen was.

De nu 25-jarige Chalotra maakte voordien naam met haar hoofdrol in de Britse dramareeks 'Wanderlust' en haar rol in de BBC-miniserie 'The ABC Murders'.

3. Henry Cavill doet zijn stunts zelf

Vaak is het gevaarlijke stuntwerk op sets een klus voor stand-ins, die dezelfde outfit dragen als het personage dat ze vertolken en liefst zoveel mogelijk fysieke gelijkenissen vertonen met de acteur of actrice wiens stuntwerk ze overnemen. Zo'n stand-in is niet aan Henry Cavill besteed: de acteur gaat er prat op om al zijn stunts in 'The Witcher' zélf te doen. Hij spendeert veel tijd aan het trainen voor zijn stunts. Zo oefent hij op de set, tussen twee takes in, of gewoon thuis, waar hij meerdere zwaarden hanteert en de vechtkunst tracht te bemeesteren.

"Als het publiek op het scherm naar Geralt kijkt, moet het geloven dat ze mij zien", verklaarde Cavill in augustus 2020 aan het magazine Variety. "Als ik het niet ben maar een stand-in, heb ik het gevoel dat ik het personage op een zekere manier afval en het publiek voorlieg. Dus heb ik zoveel stunts als toegelaten door de productie zelf uitgevoerd."

4. Geralt is op het scherm minder spraakzaam dan in de boeken

Bij het verfilmen van een boek sneuvelen heel wat regels tekst, maar Geralt is in de boeken opvallend spraakzamer dan op het scherm. Lauren Hissrich, die de boekenreeks naar het scherm moest vertalen, onthulde in een Q&A op Reddit dat Geralt in een eerste versie van de openingsaflevering veel tekst had, maar dat ze uiteindelijk een groot deel van zijn dialogen geschrapt hebben. "Het strookte niet met de manier waarop een persoon van vlees en bloed écht praat", was haar uitleg.

"Henry en ik hebben ons er niet alleen op toegelegd om zijn personage een intelligente vibe en een scherp kantje mee te geven, maar we wilden hem ook tot een persoon kneden die niet altijd zin heeft om aan gesprekken deel te nemen en het achterste van zijn tong te laten zien." Het maakt van Geralt een personage waar je als kijker weinig hoogte van krijgt, hetgeen hem tegelijk ook zo aantrekkelijk maakt.

5. Sapkowski wil geen Ed Sheeran in de tv-serie

Voor een leek lijkt het universum van 'The Witcher' sterk op dat van 'Game Of Thrones' - iets waar auteur Andrzej Sapkowski maar al te graag mee kokketeert. "Mijn werk als creatieve raadgever houdt in dat ik te allen tijde moet vermijden dat Ed Sheeran komt zingen in de tv-serie", zo verwees Sapkowski op de Comic-Con in Warschau in januari 2020 met een kwinkslag naar de opmerkelijke verschijning van de popzanger in het zevende seizoen van 'Game Of Thrones'.

Bekijk het tweede seizoen van ‘The Witcher’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top