One day, one goal: Serge Gnabry neemt wondermooie assist in één tijd op de slof

Sport | Serge Gnabry scoorde op 17 september 2016 zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club Werder Bremen, en wat voor één. De Duitse winger gaf die dag een verguld visitekaartje af, waarna hij zou uitgroeien tot één van de absolute smaakmakers in de Duitse Bundesliga.

Gnabry speelde van zijn zestiende tot zijn twintigste voor Arsenal. In 2016 maakte hij de overstap naar Werder Bremen. De 21-jarige vleugelspeler trad op 17 september 2016 aan tegen Borussia Mönchengladbach

De wedstrijd zelf verliep desastreus voor Gnabry en co. Op het veld van de Borussen bakten de bezoekers er niets van: aan de rust stond het al 4-0 na twee goals van Thorgan Hazard en twee van Raffael. Na de rust deden de bezoekers aan damage control. Theodor Gebre Selassie en Sambou Yatabare verprutsten enkele kansen en nadien zag invaller Aron Johannsson zijn poging nog op de doellijn gekeerd worden.

In de 72ste minuut was het moment van Gnabry aangebroken: de Duitser glipte sluw door de buitenspelval en zag hoe Johannsson de bal wondermooi over de defensie van de tegenstander wipte. Aan de rand van de zestien en oog in oog met doelman Yann Sommer twijfelde Gnabry niet: hij nam de assist in één tijd op de slof. De bal raasde loeihard tegen de touwen en bezorgde Sommer onderweg een verkoudheid.

Vaste waarde bij Bayern

De eerredder was echter een voetnoot in de wedstrijd, want Werder Bremen verloor met 4-1. Hazard kwam nog dicht bij een hattrick toen hij de paal raakte en Johannsson pakte in het slot nog een rode kaart. De verliespartij bleek de zwanenzang van Bremen-coach Viktor Skripnik, die ontslagen werd.

Een schrale troost voor Gnabry: zijn magistrale doelpunt werd door de online lezers van het Duitse sportmagazine Sportschau verkozen tot doelpunt van de maand met 31 procent van de in totaal ruim 150.000 uitgebrachte stemmen. "Gnabry kan kansen creëren uit onmogelijke situaties", schreef Sportschau.

Gnabry zou dat seizoen elf keer raak treffen in 27 wedstrijden voor Werder Bremen, dat als achtste zou eindigen in de Bundesliga. Zijn uitstekende prestaties leverden hem een toptransfer op naar Bayern München, waar hij vandaag een vaste waarde is in de ploeg van Julian Nagelsmann.

Fan van deze reeks? Bekijk dan hier de schitterende hakbal van Thierry Henry.