'Big Brother' is watching you... Again!

Series | 'Big Brother' is terug! Vanavond gaat het achtste seizoen van de 'moeder aller realityshows' van start op Play4, met presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire. De Belgisch-Nederlandse coproductie pakt dit seizoen uit met nieuwe regels, een nieuw huis en meer invloed van de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruim twintig jaar nadat de allereerste Big Brother in 1999 in Nederland op de buis te zien was, kwamen SBS en RTL 5 vorig jaar met een nieuw seizoen op de proppen. In de legendarische realityreeks dienen tien wildvreemde mensen honderd dagen lang samen te leven in een huis waarin hun doen en laten 24/7 wordt gefilmd.

Om het geheel nog dat tikkeltje spannender te maken, krijgen de deelnemers in gesprekken met de anonieme 'Big Brother' opdrachten en dient er tweewekelijks iemand het huis te verlaten. De eindwinnaar mag uiteindelijk een grote geldsom op zijn bankrekening bijschrijven, met inbegrip van een status als BV.

Tussen 2000 en 2007 liepen in totaal negen seizoenen van de moeder aller realityreeksen op de Vlaamse buis: 6 reguliere seizoenen, twee met BV's en een All Star-editie. Het eerste seizoen leverde ons onder meer legendarische fragmenten op met Steven "Spillie" Spillebeen, de eerste winnaar, en Betty Owczarek. Het format uit de koker van John De Mol werd in totaal in 58 landen uitgezonden.

'Vergeet alles wat je denkt te weten over Big Brother'

De reeks werd in 2021 gewonnen door de Nederlandse stewardess in opleiding Jill Goede. Zij verliet het huis na honderd dagen met meer dan 70.000 euro op zak. Afgelopen zomer speurden de makers naar nieuwe kandidaten, en dus stond het vast dat er een achtste seizoen zat aan te komen. 

Een mysterieuze teaser die vorige maand op Play4 uitgezonden werd kondigde het nieuwe seizoen aan. 'Vergeet alles wat je denkt te weten over Big Brother', klonk het. Want er zijn enkele veranderingen doorgevoerd: zo worden de deelnemers opgesloten in een nieuw huis, gelden er nieuwe spelregels en heeft Big Brother een nieuwe stem. En deze keer zal de kijker interactief kunnen bepalen welke richting het spel uitgaat. Ook krijgt 'Big Brother' een eigen kanaal. Op het nieuwe Play247 zijn, zoals dat vorig jaar op de website van GoPlay het geval was, de gebeurtenissen in het huis de klok rond te volgen..

Volgens Play4 wordt het nieuwe seizoen nog spannender, uitdagender en vooral: onvoorspelbaarder. We zijn alvast benieuwd.

Bekijk het nieuwe seizoen van 'Big Brother' vanaf vanavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top