One day, one goal: Thierry Henry tovert met schitterende hakbal

Sport | Thierry Henry is een van de beste spitsen uit de voetbalgeschiedenis. Op 2 oktober 2004 liet hij zijn uitzonderlijke talent bewonderen toen hij voor Arsenal een héérlijke treffer scoorde tegen Charlton.

Arsenal eindigde het seizoen 2003/2004 als ongeslagen kampioen en het seizoen nadien gingen ze verder op hun elan. Ze zorgden voor een record door 49 matchen op rij ongeslagen te blijven. Op de achtste speeldag kon Charlton The Gunners geen stokken in de wielen steken. De troepen van Arsène Wenger waren op Highbury veel te sterk. Thierry Henry liet die dag zien dat hij een aanvaller was die met zijn genialiteit ver boven de rest uitstak.

Geweldige ingeving

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en de Engelse landskampioen had het moeilijk om openingen te vinden. Freddie Ljungberg slaagde daarin na dertig minuten spelen. Drie minuten na de pauze was het de beurt aan Henry. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, maar de Fransman stond in een moeilijke positie en met verdediger Jon Fortune in de rug. Bijna elke spits zou de bal terugleggen naar een ploegmaat, maar Henry had de geniale ingeving om met de hak de bal naar doel te trappen. Het leer ging tussen de benen van Fortune door en belandde zo in doel. Op Highbury wisten de fans niet wat ze zagen. Wat een actie!

Na de match was Wenger lyrisch over het doelpunt van Henry. "Het was een zeer opmerkelijk doelpunt en niet omwille van het feit dat het technisch zo mooi was uitgevoerd. Maar wel omdat Thierry zo snel wist in te schatten wat de beste oplossing was in dergelijke situatie", aldus de manager van Arsenal.

Een sterk seizoen

Arsenal had na die 2-0 van Henry gewonnen spel en liep nog verder uit. Henry wist op assist van José-Antonio Reyes de 3-0 te scoren en die laatste zorgde voor het slotakkoord met de 4-0. Dat was ook de eindstand. Henry kreeg acht minuten voor affluiten een staande ovatie van het publiek en werd vervangen door Robin van Persie.

Toch kon Arsenal dat seizoen de titel niet winnen, want ze werden tweede achter Chelsea. Henry sloot het seizoen af met 25 doelpunten in 32 wedstrijden. Hij won wel de Europese Gouden Schoen (samen met Diego Forlán), waarmee hij de eerste speler werd die die prijs voor het tweede jaar op rij wist te winnen. In 2004 eindigde hij ook vierde in het klassement van de Gouden Bal.