Rabbi Matondo speelt de defensie van Club Brugge op een hoopje

Jupiler Pro League | Op maandagavond werd het jaar 2021 afgesloten in de Jupiler Pro League. Pickx Sports brengt zoals altijd de man, het doelpunt en het cijfer van de speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van de speeldag:

Cercle Brugge wist zondag voor het eerst sinds 2013 de Brugse derby te winnen. Die zege hadden ze grotendeels te danken aan Rabbi Matondo. De 21-jarige flankaanvaller, die in topvorm verkeert, was een echte plaag voor de defensie van Club Brugge. Hij was een constante dreiging voor de troepen van Philippe Clement. In de blessuretijd speelde hij de Brugse defensie op een hoopje en bood hij Sousa op een presenteerblaadje de 2-0 aan. Dankzij Matondo en een sterke Thomas Didillon boekte Cercle Brugge zijn vierde overwinning in vijf wedstrijden.

Het doelpunt van de speeldag: Zinho Gano

Standard sloot het jaar af met een zoveelste nederlaag tegen Zulte Waregem. De beul van dienst heette deze keer Zinho Gano. In de 54ste minuut controleerde hij met de borst een uitstekende voorzet van Laurens De Bock en met een halve volley liet hij Arnaud Bodart kansloos achter. Het was zijn elfde competitietreffer van het seizoen. Sinds Timmy Simons overnam van Francky Dury haalde Essevee een knappe zes op zes.


Het cijfer van het weekend: 7

Anderlecht bezorgde zijn fans nog een laat kerstgeschenk. De Brusselaars speelden Beerschot helemaal van de mat en scoorden maar liefst zeven keer op het Kiel. Sergio Gomez zorgde voor drie assists, Yari Verschaeren en Benito Raman scoorden elk twee keer. Anderlecht overklaste zijn tegenstander en stond al snel 0-2 voor en toen kreeg Raphael Holzhauser voor de rust ook nog eens een rode kaart. Hij zorgde voor een opmerkelijke zet door zelf te bepalen dat hij tijdens de match centraal achterin ging spelen, wat dus zware gevolgen had. Anderlecht scoorde dit seizoen al 50 keer in de Jupiler Pro League, net als Union SG. Ze staan momenteel derde, met één match meer gespeeld dan Royal Antwerp FC, terwijl Beerschot de degradatie naar Eerste Klasse B steeds dichterbij ziet komen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top