Speelminuten D1B Pro League: slechts twee veldspelers misten nog geen seconde

Challenger Pro League | Inmiddels zijn we 16 wedstrijden ver in het D1B Pro Leagueseizeon 2021-2022. Bijna alle wedstrijden van 2021 werden afgehaspeld (op de inhaalwedstrijd tussen KVC Westerlo en RWDM na) en slechts twee veldspelers stonden in die duels van het eerste tot het laatste fluitsignaal tussen de lijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst is er Kenneth Schuermans, die na een non-seizoen in 2020-2021 (afgescheurde achillespees bij OHL) nu toch weer vol aan de bak is bij Lierse Kempenzonen. De verdediger stond alle minuten tussen de lijnen bij zijn club en is zo de enige speler die aan 1440 speelminuten zit.

Maar ook Lukas Van Eenoo kan nog aan dat aantal komen als hij 90 minuten tussen de lijnen blijft tijdens de inhaalmatch tussen KVC Westerlo en RWDM. De aanvoerder van de competitieleider miste ook nog geen seconde, maar speelde dus wel nog 'maar' 1350 minuten.

Nicolas Rommens zou ook bij dit duo gestaan hebben, mocht hij niet in de 97e minuut van Lierse Kempenzonen - RWDM naar de kant zijn gehaald door zijn coach. De captain van RWDM stond echter niet meer tussen de lijnen bij het laatste fluitsignaal en kan dus geen maximum meer claimen.

Doelmannen

Schuermans en Van Eenoo hebben bij het 'clubje' van spelers met een maximaal aantal speelminuten nog wel het gezelschap van vier doelmannen. Jarno De Smet (Lierse K.) en Nordin Jackers (Waasland-Beveren) zitten aan 1440 minuten terwijl David Jensen (KVC Westerlo) en Théo Defourny (RWDM) door de afgelasting van Westerlo - RWDM aan een maximum van 1350 zitten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top