Het rapport van Rode Duivels in Duitsland: Casteels cruciaal, Lukebakio lastig

Bundesliga |

Het jaar 2021 loopt op zijn einde. En daarmee is ook het moment gekomen dat wij bij Proximus Pickx, de evaluatie opmaken van de Rode Duivels in Duitsland. Wie heeft geschitterd en wie moet een tandje bijsteken? Een lijstje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geschitterd

Seizoen na seizoen bewijst Koen Casteels dat hij bij de beste keepers van de Bundesliga hoort. Ware het niet voor Thibaut Courtois en Simon Mignolet bij de Rode Duivels, hadden we aan Casteels een heel goede en onbetwiste nummer 1. Bij Wolfsburg zette onze landgenoot in 2021 zijn grootse prestaties verder en hielp hij hen aan te sluiten bij de top van het klassement. Tijdens dit seizoen loopt het voor de ploeg minder maar Casteels is nog altijd een ideaal sluitstuk tussen de palen. Weinig verbazend dat hij ook kapitein is.

Nog bij Wolfsburg vinden we Aster Vranckx als leuke verrassing tijdens zijn debuutseizoen in de Duitse competitie. In de zomer kwam hij over van KV Mechelen en beetje bij beetje kon hij zich aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Sinds midden oktober miste hij slechts één wedstrijd in de competitie (en dat door een kleine blessure). Ondersteund door coaches kan hij de pers elke week imponeren.

Klus geklaard

Geen grote golven of superlatieven voor meerdere spelers dit jaar in Duitsland. Bij Dortmund spelen er zo drie: Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard speelden alle drie flink wat minuten bij elkaar en krijgen regelmatig goede punten in de pers. Ze deden wat van hen verwacht wordt, zonder franjes. Voor Witsel was het eerste deel van het jaar nog verknoeid door zijn achillespeesscheur maar dat belette hem niet om na de zomer zijn basisplaats opnieuw op te eisen. Meunier wisselde goede en slechte prestaties af om zich uiteindelijke een plaatsje in de basis uit te kerven, net zoals de tweede oudste Hazard dit seizoen.

Zelfde samenvatting voor Dedryck Boyata bij Hertha Berlijn. In de Duitse hoofdstad is de verdediger kapitein van zijn club. En net zoals Witsel liep hij een zware blessure op aan het begin van het jaar. Daardoor miste hij vijftien wedstrijden maar dit seizoen was hij, tenzij blessure of schorsing, een vaste pion in de ploeg.

Gefaald

De beste Rode Duivels in Duitsland zijn terug te vinden in Wolfsburg, maar die met het minste jaar spijtig genoeg ook. Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio hebben sinds hun aankomst in de Volkswagen Arena nog niet kunnen overtuigen. Hoewel ze redelijk wat speelminuten kregen zijn hun optredens niet altijd sprankelend en waren ze weinig effectief. Lukebakio scoorde zo maar één keer, al gaf hij ook drie assists dit seizoen. Spijtig want het eerste deel van het jaar was veelbelovend en was ook de reden dat ze aangetrokken werden door Wolfsburg.

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top