Deze Duivelse wedstrijden mag je dit jaar niet missen!

2022 wordt een druk jaar voor de Rode Duivels, met als hoogtepunt het WK voetbal in Qatar. Tussen nu en november zullen ze verschillende belangrijke wedstrijden succesvol moeten afwerken.

Voorbereiding in maart

De eerste keer dat we de Duivels ontmoeten in 2022, is voor de voorbereiding in maart, dat voor de ploeg een beetje speciaal zal zijn. Niet omdat de toekomstige tegenstanders van de Duivels nog niet bekend zijn, maar omdat Roberto Martinez al heeft aangekondigd dat hij geen beroep zal doen op spelers die meer dan 50 caps hebben. Onze bondcoach heeft een glashelder doel voor ogen: de volgende generatie Duivels voorbereiden door ze voldoende speeltijd te bieden in de twee vriendschappelijke wedstrijden die op dat moment op het programma staan. Jongens als Doku, Trossard, De Ketelaere, Saelemaekers of zelfs Bornauw, Theate of Vanheusden kunnen zo de kans krijgen om te rijpen.

Nations League

Met de Nations League-mislukking van 2021 vers in het geheugen zullen de Duivels opnieuw moeten aantreden voor de editie 2022-2023. Uit de loting van medio december bleek dat de Rode Duivels in een beheersbare groep zitten, samen met Nederland, Wales en Polen.

In juni is België het strijdtoneel van de eerste 4 wedstrijden van groep 4. Op 3 juni spelen we tegen Nederland (3 juni), drie dagen later tegen Polen. Daarna verhuizen we naar Wales (10 juni) en vervolgens naar Polen (13 juni). De laatste twee en zeker beslissende wedstrijden zullen in september plaatsvinden. Het gaat om de wedstrijd van 22 september waar de Rode Duivels als bezoekers tegen Wales mogen spelen en de wedstrijd van 25 september. Dan zakken we af naar onze noorderburen voor een wedstrijd tegen Nederland. De laatste fase vindt plaats in juni 2023.

EK-kwalificatieloting

In het najaar, op 9 oktober om precies te zijn, organiseert de UEFA ook een loting voor de kwalificatiegroepen voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland. Normaal zou België, tenzij de sterspelers van het team zouden verkassen, reekshoofd moeten zijn. Als ze zich weten te plaatsen voor de Nations League-finale, worden ze, net als de vorige keer, in een poule van vijf geplaatst. Zo niet, dan komen onze Duivels in een poule van zes teams terecht. De eerste wedstrijden staan gepland in het voorjaar van 2023.

Wereldbeker in Qatar

De wereldbeker in Qatar vindt niet zoals gewoonlijk plaats in juni en juli maar van 21 november tot 18 december. Op die manier willen de organisatoren profiteren van de gematigde temperaturen van de Qatarese winters. Het staat al vast dat de Rode Duivels present zullen teken. De loting voor de poules heeft echter nog niet plaatsgevonden, omdat niet alle kwalificaties bekend zijn - ook niet op Europees niveau. Op 1 april 2022 weten we met wie de Rode Duivels mogen duelleren.

Ongetwijfeld zal onze nationale ploeg naar Qatar afreizen met de ambitie om te winnen. Maar na de koude douche van de afgelopen Nations League zal het publiek zeker minder positief zijn over de Belgische kansen. Bovendien zal het waarschijnlijk het laatste grote toernooi zijn voor de huidige "gouden generatie", waarvan veel topspelers waarschijnlijk (op internationaal gebied) op pensioen gaan na de competitie.
 
Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Sport

Bekijk alles
Top