Zal een vervolg op 'Taxi 5' nog ooit het levenslicht zien?

Films | Fans van snelle auto's en actie kunnen vanavond op VTM3 hun hartje ophalen met 'Taxi 5'. Regisseur Franck Gastambide wou na deze film een zesde film in de 'Taxi'-franchise maken, maar tot nu toe was elke poging om het project tot leven te wekken gedoemd om te mislukken. Proximus Pickx zocht uit hoe de vork in de steel zit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de eerst vier 'Taxi'-films vertolken Samy Naceri, Marion Cotillard en Frédéric Diefenthal de rollen van de rebelse taxichauffeur Daniel Morales, zijn vriendin Lilly Bertineau en de ietwat onhandige politie-inspecteur Emilien Coutant-Kerbalec. In de vijfde film gooide regisseur Franck Gastambide onder het goedkeurend oog van producent Luc Besson de cast helemaal overhoop. Hijzelf neemt de rol van politie-inspecteur Sylvan Maro op zich en laat Malik Bentalha het personage van taxichauffeur Eddie Makhlouf spelen, een neef van Daniel.

In Frankrijk was de film een commercieel succes, met meer dan 3,5 miljoen bioscoopbezoekers op een paar maanden tijd. Dat is weliswaar de helft minder bezoekers dan de eerdere vier films, maar niettemin klokte de film af op 20 miljoen euro aan inkomsten. Al bij al is dat geen slechte opbrengst, maar veel fans waren er niet over te spreken dat Naceri en Diefenthal niet in de film te zien waren.

Twee jaar geleden maakte regisseur en acteur Franck Gastambide duidelijk dat er wat hem betreft een vervolg mag komen. "Ik zie geen reden waarom niet. 'Taxi 5' was een commercieel succes en het was een heel leuk project. Ik zie geen reden om een vervolg tegen te houden", verklaart Gastambide aan het magazine Télé-Loisirs.

Naceri en co.

Er is echter één grote hindernis om een succesvol vervolg te maken en dat is de medewerking van acteurs Samy Naceri en Frédéric Diefenthal. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat vooral Naceri een onzekere factor is. 

In 2003 kwam de Franse acteur een eerste keer in aanraking met het gerecht omdat hij een autobestuurder aanviel na een auto-ongeluk. Enkele jaren later bedreigde hij Salman Rushdie in een talkshow, de schrijver van de beruchte roman '"De duivelsverzen". In 2007 belandde hij in de cel omdat hij dronken achter het stuur zat en de dag daarop betrokken raakte bij een vechtpartij waarbij hij een mes trok. De reputatie van Naceri leek naar de knoppen.

De acteur beweert zelf dat hij sindsdien veranderd is en anno 2021 het rustiger aan doet. "Ik weet dat ik stommiteiten heb uitgehaald, maar ik heb ook veel succes gehad", vertrouwt hij toe aan het Franse magazine Telestar. "Ik heb mijn best moeten doen om te overleven. Maar nu is het alweer zeven jaar geleden dat ik een wildebras was in het verkeer. Op 60-jarige leeftijd word je rustiger, wijzer en kan je genieten van het leven."

Naceri betreurt het dat sommige collega's van vroeger hem niet meer vragen voor een rol. "Sommigen zeggen dat ik onhandelbaar ben, niet op tijd kom voor de opnames en mijn teksten niet ken. Dat is allemaal kolder. Ik hou ervan om vroeg te komen om een praatje te slaan met de crew en ik onthou al mijn teksten (...) Geef me dus een kans, mensen!"

Nieuwe rol?

De vraag of hij in een nieuwe Taxi-film zal verschijnen, laat Naceri open. Hij maakt wel duidelijk dat het op zijn voorwaarden is. "Ik ga geen kleine rol vertolken, geen verschijning op een groen scherm. Ik vind dat het publiek meer dan dat verdient", aldus de Franse acteur. Collega Frédéric Diefenthal is eenzelfde mening toegedaan. Hij wil niet in een nieuwe Taxi-film verschijnen als Samy Naceri geen volwaardige rol krijgt.

Bekijk ‘Taxi 5’ op 1 januari om 20u25 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top