Demacia Cup: Top Esports pakt opnieuw de titel

Door Proximus

Deel dit nieuws

Voor de tweede keer op rij heeft Top Esports de grote finale van de Demacia Cup gewonnen. Dat is een regionale competitie die een groot deel van het Chinese League of Legends-ecosysteem verzamelt. FPX verloor na een knappe reverse sweep.

Terwijl delen van de wereld dit weekend druk met Kerstmis bezig waren, was het in sommige landen geen tijd om feest te vieren! In China wordt de traditie bijvoorbeeld nauwelijks erkend: slechts 1% van de bevolking is christen. Hun ogen waren niet gericht op de traditionele gerechten, maar wel op de enorm populaire Summoner’s Rift!

Ter gelegenheid van de Demacia Cup stonden een groot aantal Chinese ploegen tegenover elkaar. Dat toernooi heeft in de loop der jaren mythische proporties aangenomen. Het toernooi stelt de teams in staat zich aan het begin van het reguliere seizoen met elkaar te meten en hun nieuwe opstelling te testen, ook al staat er niets op het spel.

Een reverse sweep zoals we ze graag zien

Gebaseerd op de resultaten, lijkt Top Esports een goed recept gevonden te hebben, met verschillende spelers die rechtstreeks uit hun academisch team komen. De onfortuinlijke halve finalisten van de Worlds 2020 zetten een geweldige prestatie neer door deze zondag met 3-2 te winnen van FunPlus Phoenix.

Top Esports pakt de 2021 Demacia Cup – © Top Esports

De wedstrijd begon niet goed voor het team van knight en Jackeylove, veteranen van het team. Inderdaad, FPX won de eerste twee rondes van de wedstrijd. Een score die bijna het lot van Top Esports bezegelde… of toch niet! Dankzij knalprestaties van midlaner knight en jungler Tian kwam Top Esports weer op gelijke hoogte. Ze konden ook het laatste punt van de wedstrijd scoren: de overwinning was binnen.

Jungler Tian op het podium tijdens de 2021 Worlds – © Riot Games

De jungler Tian kreeg zo de kans om wraak te nemen op zijn voormalig team. Ter herinnering: FPX verloor in de groepsfase van de Worlds 2021 van Cloud9 en Rogue, na een historische tie-breaker. Top Esports konden zich daarentegen niet plaatsen voor het toernooi…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top