Mons-Hainaut ontvangt gigant Oostende voor een rematch

Sport | Mons-Hainaut heeft de laatste tijd het contact met de top van het klassement verloren. De ploeg heeft er baat bij om tijdens de volgende speeldag een tandje bij te steken, maar dan staat die net tegenover het beresterke Oostende. Dat wordt geen gemakkelijke ontmoeting voor de ploeg uit Bergen.

De wedstrijd tegen de Leuven Bears van vorige week zondag mocht Mons-Hainaut niet verliezen als de ploeg aan de top van het klassement wilde blijven. In Leuven was het echter de thuisploeg die de overwinning en de twee punten wist te pakken na een zeer spannende match. Bij de rust leidde Mons-Hainaut nog met 3 punten, maar tijdens het derde kwart verloren ze hun concentratie waardoor Leuven de leiding kon nemen. En die gaven ze niet meer uit handen.

Het is drummen in het klassement, dus als Mons-Hainaut niet verder wil wegzakken, is het belangrijk dat de mannen van Vedran Bosnic snel een tandje bijsteken. En op de volgende speeldag wacht hen net een zware tegenstander: Oostende.

De Oostendse machine

Dit seizoen is BC Oostende niet te stoppen. Het team laat geen spaander van de concurrentie heel en na elf wedstrijden hebben ze evenveel overwinningen behaald. De Antwerp Giants hebben ook 22 punten, maar sprokkelden die in 13 wedstrijden bijeen (9 winst- en 4 verliespartijen). Oostende steekt met kop en schouders boven de rest uit en de kans dat iemand hen nog kan stoppen, wordt steeds kleiner.

Op papier zou hun reis naar Henegouwen dus geen probleem mogen vormen. In november stonden de twee ploegen al eens tegenover elkaar en de West-Vlaamse ploeg won dan met glans: 79-53. Dat was een klap in het gezicht voor Mons-Hainaut, dat een nieuwe bolwassing zal moeten vermijden als het het nieuwe jaar niet in mineur wil aanvangen.

Volg het beste uit de BNXT League en in het bijzonder de wedstrijd tussen Mons-Hainaut en Filou Oostende op vrijdag 7 januari vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.