Wout van Aert wint duel met Mathieu Van der Poel in Dendermonde

Wielersport |

Ook tijdens het kerstweekend werd er opnieuw gekoerst. In de Dendermondse modder bijvoorbeeld, waar de eerste clash tussen Wout van Aert en Mathieu Van der Poel zondag op het programma stond. De Belgische renner trok bij zijn rentree meteen aan het langste einde.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De elfde manche van de wereldbeker cyclocross stond in het teken van de terugkeer van Mathieu Van der Poel naar het veld. In de modder van Dendermonde zou die proberen om eeuwige rivaal van Aert de loef af te steken en de start van zijn seizoen extra kracht bij te zetten.

Vooraf werd er duchtig gespeculeerd over het vormpeil van Van der Poel. De Nederlander had dit seizoen immers nog niet deelgenomen aan een veldrit, kampte nog met de naweeën van een knieblessure en moest het meteen opnemen tegen van Aert die momenteel wel in goede vorm verkeert en zelfs al drie veldritten had gewonnen.

Afmattend tempo

Na een goede start van Van der Poel, vond ook van Aert zijn tempo in Dendermonde. Hij werd vergezeld door een beresterke Toon Aerts die lang meestreed met de twee tenoren uit het veld. Tot op het moment dat van Aert het gaspedaal besloot in te duwen en zijn vizier op Van der Poel had gezet. Toon Aerts, die lang in het kielzog van beide heren bleef, moest zijn meerdere erkennen en gadeslaan hoe de Belg en de Nederlander het pleit onderling zouden beslechten.

De twee heren lagen lang nek aan nek. Toch was het van Aert die het tempo hoog hield en Van der Poel dwong om zijn reserves aan te spreken. De Nederlander moest uiteindelijk lossen en de voorsprong die eerst enkele seconden bedroeg, liep uit tot 49 tellen. Van Aert soleerde op die manier naar zijn vierde overwinning in het veld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top