Een elftal transfervrije spelers in 2022

Voetbal |

Tijdens deze eindejaarsperiode gaat Proximus Pickx op zoek naar transfervrije spelers in 2022. Zullen ze een nieuwe ploeg vinden? Of verlengen ze toch bij hun huidige ploeg? Wat er ook van zij, Proximus Pickx kon een mooi elftal samenstellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verdediging

Tussen de palen van onze transfervrije elf vinden we de Fransman Hugo Lloris. De keeper en kapitein van de Spurs is ondertussen al 35 jaar oud en speelt al sinds 2012 voor de Londense club. In juni 2022 loopt zijn contract af, net geen tien jaar na zijn aankomst en na twee jaar vraagtekens over de toekomst van de Fransman. Tottenham had tot nu toe alleen informele toenaderingen met Lloris, zonder echt te onderhandelen over een verlenging. Antonio Conte, de Tottenhamcoach, zal daar niet gelukkig van worden, hij wil dat Lloris blijft. De naam van Jordan Pickford, momenteel doelman van Everton, werd in de pers al meerdere keren genoemd als mogelijke opvolger van Lloris. Zelfs als Lloris toch een contractverlenging zou tekenen, zou Pickford toch binnengehaald kunnen worden, om hem het vuur aan de schenen te leggen.

De driemansdefensie die binnenkort gratis op te pikken is: Cesar Azpilicueta, Jason Denayer en Antonio Rüdiger. De Spaanse Azpilicueta valt in juni, ondanks tien jaar dienst bij Chelsea, zonder contract. Chelseacoach Thomas Tuchel liet onlangs nog weten dat “geen enkele speler groter is dan de club.” De rechtsachter, die ook centraal uit de voeten kan, zou op de radar staan van twee Spaanse clubs: Barcelona en Atletico Madrid. ‘Azpi’ lijkt echter niet erop gebrand om terug te keren naar zijn thuisland. Liefst zou hij zijn carrière vervolgen in Engeland maar met één belangrijke voorwaarde: zijn contract moet langer dan een jaar zijn. Managers en sportief directeurs worstelen daarmee: een dertiger langer dan een jaar aantrekken is altijd een risico, of je moet al Cristiano Ronaldo heten. Wordt zeker vervolgd.

Onze landgenoot Jason Denayer zal ook zonder ploeg zitten in juni. Op dit moment is hij titularis bij Olympique Lyon sinds 2018 maar de 26-jarige Rode Duivel kreeg nog geen voorstel van de ploeg om eventueel langer te blijven. Wel interessant is het gerucht, van Sky Sports, dat Newcastle United interesse toonde om de Belg in januari over te nemen. 

Voor de derde verdediger komen we opnieuw bij Chelsea uit. Duitse international en centrale verdediger Antonio Rüdiger staat ook op vertrekken na vier jaar dienst. De 28-jarige Rüdiger zou het hof gemaakt worden door Real Madrid en kan volgend seizoen weleens voor Thibaut Courtois staan. Tot nog toe waren gesprekken over een mogelijke contractverlenging bij The Blues alleszins nog niet succesvol.

Middenveld

Op het middenveld komen we ook drie ronkende namen tegen. Zo speelt Juan Cuadrado, op dit moment rechtsback/rechtsbuiten bij Juventus, al sinds 2015 speler voor de Turijnse ploeg. De 33-jarige Colombiaan zal in de zomer van 2022 zonder contract komen te zitten maar een verlenging lijkt in de maak. Zijn manager en de machthebbers bij De Oude Dame zouden een akkoord hebben waardoor zijn contract een jaar verlengd wordt, met een optie op nog één extra.

Misschien wel de saga van 2022: de toekomst van Fransman Paul Pogba, 28 jaar oud. Op dit moment speelt de pupil van makelaar Mino Raiola bij Manchester United maar happig om daar te blijven lijkt hij niet. Meerdere ploegen staan te springen om hem in de armen te sluiten. PSG, in eigen land, lijkt de interessantste optie.

Ten slotte een oudere koning van het middenveld, Luka Modric. Afgelopen mei verlengde zijn ploeg, Real Madrid, nog zijn contract met een jaar. Ondanks zijn oplopende leeftijd maar dankzij zijn blijvende spelinzicht en feilloze passing, lijkt de koninklijke dat dit jaar ook van plan, volgens Marca. Al wordt ook naarstig gezocht naar opvolging voor de toekomst.

Aanvallers

We hebben nooit beweerd dat ons elftal in balans zou zijn. Hier zijn onze vier aanvallers wiens contract het komende jaar afloopt: Ousmane Dembélé, Paulo Dybala, Kylian Mbappé en Luis Suárez. Over die eerste lijkt er evenwel geen spectaculaire transfer in de maak te zijn. Dembélé is in gesprek met zijn ploeg FC Barcelona om voor vijf jaar bij te tekenen bij de Catalaanse club.

De gesprekken tussen Paulo Dybala en zijn ploeg, Juventus, zouden daarentegen op dit moment onbestaande zijn. Volgens Il Corriere dello Sport is de relatie tussen Juventus en de 28-jarige Argentijn veel koeler dan andere Italiaanse media doen uitschijnen. Zijn contract loopt op 1 januari af en van een verlenging lijkt geen sprake.

Na Paul Pogba is met Kylian Mbappé een andere transfersaga losgebroken rond een Fransman. Tot juni 2022 loopt zijn contract met Paris Saint-Germain, daarna hoopt hij naar Real Madrid te kunnen verkassen, gratis en voor niks. Een mogelijke ramp voor de Parijse ploeg. Tenzij de club toch nog een contractverlenging uit de brand kunnen slepen, lijkt het lot van Mbappé beslist.

De laatste aanvaller van onze elf is één om je tanden in vast te bijten. Uruguayaanse spits Luis Suárez wordt aan de vooravond van de wintermercato nauwlettend gevolgd. Een verrassingstransfer in januari is niet uitgesloten voor de aanvaller van Atletico Madrid. Het Braziliaanse Corinthians hoopt op de komst van een wereldster en zou aan het azen zijn op Suárez. Edinson Cavani, momenteel bij Manchester United, is wel het eerste target, snel gevolgd door de Uruguayaan. Dat wordt nagelbijten.

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top