PickxAwards2021: de genomineerden in de categorie Vlaamse & Franstalige series

Films | Goeie fictie in leuke reeksen met straffe verhalen, dat is wat 2021 ons opleverde op de Vlaamse televisie. Dit zijn de genomineerden voor de PickxAwards2021 in de categorie Vlaamse & Franstalige series.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Undercover

Ook dit jaar kroop Tom Waes terug in de huid van Bob Lemmens. Hij is na de gebeurtenissen van het vorige seizoen ontslagen bij de politie en heeft een rechtszaak en een mogelijke gevangenisstraf boven zijn hoofd hangen, net nu er een kindje onderweg is. Wanneer een jonge undercoveragent wordt vermoord, beseft de politie dat er een mol in hun midden zit. 

Bob krijgt een stiekem voorstel: hij kan zijn rechtszaak doen verdwijnen als hij opnieuw undercover gaat en in de Turkse xtc-bende de verrader kan ontmaskeren. Hij neemt deze levensgevaarlijke missie met tegenzin aan en gaat undercover als Peter Bogaert. Zo wil hij zijn leven opnieuw op de rails krijgen en een toekomst met zijn nieuwe gezin veilig stellen. Rond dezelfde tijd komt Ferry vrij. Hij wil zijn plek als xtc-koning terug innemen, maar die is ingenomen door de Turkse bende.

Beau Séjour

Drie jaar na het eerste seizoen van 'Beau sejour’, werd er begin dit jaar een nieuw seizoen op de kijker losgelaten. In seizoen 1 onderzocht de overleden Kato, gespeeld door Lynn Van Royen, haar eigen dood. Deze keer loopt het verhaal anders, hoewel de plaats delict opnieuw ‘Beau Séjour’ heet. Die plek is dit jaar ook niet op het vasteland, maar op een zeilboot. Dat het hoofdpersonage zijn eigen dood moet onderzoeken, veranderde echter niet.

Het gaat deze keer om de dood van een oud-commandant van de marine, ‘Maurice’ genaamd (gespeeld door Gene Bervoets). Die ziet zijn eigen lijk aan de mast van de zeilboot ‘Beau Séjour’ hangen. Maurice zelf wordt wakker op het strand en merkt dat niemand hem kan zien of horen. Op die manier ontdekt hij ook dat zijn familie hem liever kwijt dan rijk is, want zijn drie dochters reageren erg koud op de dood van hun vader. Maurice gelooft namelijk zelf niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Hij wil dan ook zijn familie overtuigen dat er meer aan de hand is.

De Kraak

In ‘De Kraak’ is de 20-jarige Jeremy Peeters (gespeeld door Tijmen Govaerts) de centrale figuur. Peeters is een verlegen, maar geniale hacker. Hij gaat anoniem door het leven en kwam nooit in aanraking met het gerecht. Zijn leven neemt een plotse wending wanneer hij als IT-student een wedstrijd voor hackers wint. Dat lokt de aandacht van een oplichtersbende, die in hem dé ideale pion zien om hun plan te laten slagen. De bende, met Alidor Van Praet (gespeeld door Gene Bervoets) als grote leider, wil immers de grootste bankroof aller tijden plegen en dat via de digitale wereld. De buit die ze bij een internationale bank in het Duitse Frankfurt voor ogen hebben, bedraagt maar liefst 350 miljoen euro.

Grond

Tot nu toe zagen we het werk van Adil El Arbi en Bilall Fallah vooral in de cinema passeren, maar dit jaar maakten ze ook een televisiereeks. De gloednieuwe fictiereeks, ‘Grond’, is geregisseerd door het bekende duo en geschreven door Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha, het trio achter de tv-hit ‘Bevergem’.

Tijdens acht aflevering worden we meegezogen in het verhaal van een Brusselse broer en zus van Marokkaanse afkomst. De twee hebben een wel erg origineel toekomstplan: ze gaan de begrafenisonderneming van hun vader pimpen. Ze hebben dé oplossing gevonden voor een groot probleem in de moslimwereld, namelijk de vraag of een moslim na sterven in België of in zijn land van herkomst begraven moet worden. De broer en zus hebben er niet beter op gevonden dan, geheel volgens de moslimtradities, een stuk heilige grond naar België te importeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top