De Open Tour Benelux wordt verdeeld in drie nationale circuits

Esports | META kondigde vrijdag de wijzigingen aan voor de competitie die bekend stond als de Benelux Open Tour. Dat is het competitieve open circuit van League of Legends in onze regio. Vanaf nu krijgt elk land in de Benelux zijn eigen open tour, met een prijzenpot van €5000 gedurende het hele jaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

© META

META had in de loop van de maand december nieuws beloofd over het Belgische League of Legends-ecosysteem, waar de organisatie talrijke competities in goede banen leidt. Die belofte is het bedrijf nagekomen. Enkele dagen na de aankondiging van de Elites Series, het nieuwe esportscircuit op vier videogames, blijkt dat de Open Tour Benelux een facelift gekregen heeft.

Terwijl de vroegere nationale eerste klasse nu teams uit Nederland, België en Luxemburg bevat, werd het omgekeerde proces toegepast op de Open Tour. Elk van deze landen krijgt nu zijn eigen open circuit. Verwelkom dus de Belgian Tour, de Dutch Tour en de Luxembourg Tour!

Verzamel je team en schrijf je in!

De circuits zijn voorbehouden aan de inwoners van de Beneluxlanden en zullen elk 5.000 euro aanbieden. Ze worden gespeeld in de loop van een seizoen met verschillende etappes. Maar laten we eerst de verschillende voorwaarden overlopen om aan de wedstrijd te mogen deelnemen:

  • Je hebt goud 1 in de solo/duo of flex modi behaald.
  • Je bent 16 jaar of ouder.
  • Je neemt momenteel niet deel aan de Elite Series: League of Legends of een League of Legends ERL-competitie.
  • Je team bestaat uit minstens 3 inwoners van de Benelux, en minstens 2 uit het land waar de Tour plaatsvindt. (Een cijfer dat tot 1 wordt herleid in het geval van een organisatie uit dat land).

Zodra je je hebt ingeschreven, mag je deelnemen aan drie open kwalificatietoernooien. Die zullen plaatsvinden op de volgende data, telkens vanaf 12u:

  • Van 15 tot 16 januari 2022
  • Van 22 tot 23 januari 2022
  • Van 29 tot 30 januari 2022

Elk resultaat in deze evenementen levert de ploeg een bepaald aantal punten op. Zoals te verwachten, zullen alleen de beste teams zich voor de competitie plaatsen. De vier ploegen met het hoogste aantal punten zullen zich kwalificeren, vergezeld door twee uitgenodigde ploegen.

Van 12 februari tot 19 maart zullen de zes teams het elke zaterdag tegen elkaar opnemen in een dubbel Round Robin-format. De drie best presterende rosters plaatsen zich voor de play-offs, die doorgaan op 26 en 27 maart. De winnaar gaat ervandoor met het leeuwendeel van de €2500, het bedrag dat in elke split op het spel staat.

Denk je dat je team er klaar voor is? Wacht dan niet langer en schrijf je in op de website van META!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top