Deze televisietips geven de laatste week van 2021 extra pit!

Een nieuwe week is aangebroken, bovendien de laatste van dit waanzinnige jaar! Daarom heeft Proximus Pickx gegrasduind in de televisiegids van deze week en een paar van de opmerkelijkste, leerrijkste of leukste programma's gekozen!

Maandag: 'Raymond Goethals: magie in Marseille'

Canvas trakteert de kijker vandaag op een flinke boterham met twee sportdocumentaires. 'The Derry City Story' is zeker niet te missen vanwege het historische verhaal, maar ook 'Raymond Goethals: magie in Marseille' is het kijken waard als je een voetballiefhebber bent. Dit portret focust op de grootste verwezenlijkingen van "den Tuveneir" uit Vorst, zoals de onverwachte zege van het kwartfinaleduel van l'Olympique Marseille tegen AC Milan, toen de beste ploeg ter wereld. Enig minpunt van deze documentaire is dat er nagenoeg geen aandacht wordt besteed aan de duistere kantjes van de trainer, zoals zijn veroordeling in 1984 wegens omkoperij in de omkoopzaak Standard-Waterschei.

Bekijk ‘Raymond Goethals: magie in Marseille’ op maandag 27 december om 21u10 op Canvas, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: 'Het jaaroverzicht: Alles komt terug'

Velen onder ons hebben dit jaar vast wel eens het gevoel gehad dat alles terugkomt. ABBA, Adèle, de wolf in Limburg... En vergeet niet de knaldrang, waarvan we voorspelden dat dit het woord van het jaar zou kunnen worden. Dit jaaroverzicht trekt een uur uit om een blik te werpen op de grootste en markantste gebeurtenissen van dit jaar. Het resultaat is een verrassende mix van hoogte- en dieptepunten, waaronder de bestorming van het Amerikaanse Capitool, de watersnoodramp in Wallonië en de lotgevallen van het containerschip Evergiven.

Bekijk ‘Het jaaroverzicht: Alles komt terug’ op dinsdag 28 december om 20u40 op Eén, VRT NU of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: 'Bake Off Kerstspecial'

Erik Van Looy zien we doorgaans in 'De Slimste Mens' van zijn (al dan niet) grappigste kant. Maar nu kan je hem ook van zijn smakelijkste kant zien in de kerstspecial van 'Bake Off Vlaanderen', samen met Maggie De Block, Elodie Ouadraogo, Ella Leyers en Jani Kazaltzis. Onder begeleiding van Wim Opbrouck wagen ze zich dit keer voor het goede doel aan de bakstiel. Tijdens deze aflevering willen ze kijkers ook oproepen om bloed te geven aan het Rode Kruis, een oproep die ook jij kan steunen.

Bekijk ‘Bake Off Kerstspecial’ op woensdag 29 december om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Donderdag: 'Cross Country Christmas'

In deze romantische televisiekomedie uit 2020 keren de voormalige klasgenoten Lina en Max terug naar huis om daar de feestdagen door te brengen. Hun plannen worden echter in de war gestuurd door een storm. Nu ze op zichzelf zijn aangewezen, zetten ze alles op alles om hun bestemming op tijd te bereiken. Hiervoor moeten ze samenwerken, wat niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. Liefhebbers van het romcomgenre zullen vast nog wel Rachael Leigh Cook herkennen in de hoofdrol van Lina. Deze Amerikaanse actrice brak in 1999 door met 'She's All That', haar tot nu toe meest succesvolle rol.

Bekijk ‘Cross Country Christmas’ op donderdag 30 december om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: 'Die Hard 2'

Het zou voor de hand liggen als we voor de allerlaatste dag van het jaar zouden kiezen voor een oudejaarsshow zoals 'Regi: Live in het Sportpaleis' op VTM2, of voor 'Home Alone 2: Lost in New York' op VTM. Maar in dit knotsgekke jaar doen we eens eigenwijs en kiezen we voor een échte kerstfilm: 'Die Hard 2'. We verzinnen dit niet, want niemand minder dan scenarist Doug Richardson heeft bevestigd dat dit het geval is. "Sommige fans vertellen me dat deze film deel van hun kersttraditie is geworden", vertelde hij in 2020 aan de blog Den of Geek. 

Bekijk ‘Die Hard 2’ op vrijdag 31 december om 20u55 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top