EDward Gaming verliest kwartfinale in Demacia Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Demacia Cup in vol aan de gang in China. Regerend wereldkampioen EDward Gaming werd in de play-offs uitgeschakeld in de kwartfinales. Een resultaat dat verrassend lijkt, maar eigenlijk niet zo is, gezien de bijzondere aard van de wedstrijd.

Terwijl de verschillende nationale kampioenschappen stilliggen, in afwachting van de hervatting van de competitie in januari, krijgen sommige Chinese ploegen niet zoveel tijd om uit te rusten. Rond deze tijd van het jaar vindt namelijk de Demacia Cup plaats, een Chinees toernooi dat heel wat teams uit de regio samenbrengt.

Aan het toernooi nemen in totaal 24 teams deel. Hoewel alle teams van de LPL zijn uitgenodigd, mogen enkel de beste drie teams van de LDL, de Chinese academy league, aan de competitie deelnemen. Vier amateurteams vervolledigen de line-up.

De LPL-teams die zich voor de Worlds van dit jaar plaatsten, kregen een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales. Alle andere teams moesten eerst door de groepsfase raken. Op deze speciale behandeling had de wereldkampioen van 2021, EDward Gaming, natuurlijk ook recht. Maar de spelers kon slechts vier ronden tegen Invictus Gaming spelen voordat ze naar huis gestuurd werden.

Hun parcours werd dan wel vroegtijdig stopgezet, maar deze prestatie is niet representatief voor het seizoen van het team. Daarnaast maken veel organisaties van deze gelegenheid gebruik om academische spelers in te zetten, of nieuwe strategieën in het spel uit te proberen. Er is namelijk geen geldprijs te winnen tijdens het toernooi. Begrijpelijk, gezien hoe geliefd League of Legends is in China

Op het moment van schrijven heeft TOP Esports een voorsprong van één punt in de halve finale tegen Invictus Gaming. Op 25 december neemt FunPlus Phoenix het op tegen LNG Gaming, om de laatste plaats in de grote finale veilig te stellen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top