PickxAwards2021: de genomineerden in de categorie Best TV-programma/Spelprogramma

Kids | Ook dit jaar boomde onze televisiegids met een hele resem aan leuke televisieprogramma’s met een hoog spelgehalte. Dit zijn de genomineerden voor de PickxAwards2021 in de categorie Best TV programma/Spelprogramma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Mol

Het seizoen van ‘De Mol’ was dit jaar spannender dan ooit. Na een ongelofelijke strijd vol originele opdrachten en leuke momenten tussen de deelnemers, bleven aan het eind enkel nog Sven, Lennart en Annelotte over. Lang dacht televisiekijkend Vlaanderen én heel wat deelnemers dat Philip de saboteur was, tot hij in de voorlaatste aflevering naar huis werd gestuurd. Ondanks het vertrek van de sfeermaker, mondde de eindstrijd uit in een prachtige aflevering. Het was pas bij de laatste opdracht dat de spanning opkwam: worsthond Isidoor zat opgesloten en moest onder leiding van de kandidaten zo snel mogelijk op de rode knop drukken. Alleen zo kon de afnemende geldklok stopgezet worden. Het drietal slaagde erin, maar jammer genoeg bracht de opdracht hen maar 1.878 euro op.

Toen de kandidaten moesten invullen wie ze verdachten, mondde de eerste stemronde uit op een ex aequo, waardoor tien extra vragen werden toegevoegd. Uiteindelijk was het Annelotte die meer wist over de MolLennart. Zij ging dus naar huis met de prijzenpot van 18.240 euro. De laagste pot ooit in de geschiedenis van ‘De Mol’. Kempenaar Lennart nam tijdens het programma heel wat risico’s, maar bleef toch lang onder de radar van heel wat andere deelnemers. Dit seizoen van ‘De Mol’ staat ongetwijfeld te boek als een van de spannendste ooit.

The Voice Van Vlaanderen

Ook in de meestbekende muziekwedstrijd van Vlaanderen was de spanning dit jaar te snijden. Werd het de charmes van Nanou, de stoere blik van Grace, rockster Simon, de veelzijdige Joke of de jazzy stem van Robin? Elk van hen mocht voor de tweede keer een nummer brengen dat ze eerder zongen. Dat Robin heel wat harten veroverde met zijn versie van 'Peaches' van Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon, was al duidelijk. Gisteren deed hij dat nog eens over, inclusief wit kostuum en witte piano. Simon, de oudste van de kandidaten, bracht zijn versie van 'Old town road' van Lil Nas X opnieuw. Daarmee deed hij de hele zaal rocken. Grace herhaalde tenslotte haar cover van 'Tous les Mêmes' van Stromae. Het resultaat was een al even dansbaar en meeswingend alternatief dat de kijker enorm kon bekoren. 

Meer dan terecht ging de Sint-Niklase met Congolese roots uit Team Natalia met de overwinning aan de haal. “Grace is zoals de balletjes in tomatensaus van mijn moeder: altijd goed”, zei Niels Destadsbader na haar eerste nummer van de avond. Grace mag zich nu een jaar lang ‘The Voice Van Vlaanderen’ noemen.

K2 zoekt k3

Dit jaar werd er een vervanger gezocht voor Klaasje bij K3. Er was vooraf heel wat te doen om de muziekwedstrijd, want deze keer werd sterk ingezet op diversiteit en namen mensen uit verschillende achtergronden en verschillende genders deel. Na een grootste talentenzoektocht mochten in de finale drie meisjes aantreden. Een van hen zou het nieuwe lid van de populaire meisjesband worden. Amy, Celester en Julia zongen op het einde van de finale elk het beste nummer uit hun K2 zoekt K3-parcours. 

Daarna mochten kijkend Vlaanderen en de jury nog elk één finalist kiezen. De kijkers kozen daarbij voor Julia. De jury stuurde na een moeilijke beslissing dan toch Amy door naar de volgende ronde. Terwijl Celester helaas geen kans meer maakte, was het aan de K3-leden om een definitieve keuze tussen Julia en Amy te maken. Hanne en Marthe kozen uiteindelijk hun favoriet uit de twee, Julia. “Wij kiezen voor de persoon waarbij wij de afgelopen weken een fijn en vertrouwd gevoel hadden”, zei Hanne.

De slimste mens

Het jaar werd traditiegetrouw afgesloten met de meest populaire quiz op de Vlaamse televisie. Na heel wat hilarische afleveringen met bekende en minder bekende Vlamingen bleven in de finale nog twee Nederlanders en één Belg over. Intensivist Geert Mefroidt moest het in de laatste aflevering opnemen tegen Arjen Lubach en zangeres Merol. Eerder in de finaleweek werden regisseur Antony Nti, journaliste Lisbeth Imbo en actrice Gloria Monserez naar huis gestuurd. 

Tijdens de finale lag het niveau erg hoog en probeerden de twee Nederlandse kandidaten onze landgenoot onder druk te zetten. De laatste vraag over ‘Promising Young Woman’ deed de twee mannen later even struikelen waardoor Merol, die zelf traag begonnen was aan de aflevering, nog 120 seconden wegkaapte en haar landgenoot zo naar de derde plaats duwde.Met een voorsprong van ongeveer 120 seconden begon ze aan de finale, maar moest onderdoen voor allesweter Meyfroidt. Merol bezweek onder de stress, wist finaal niets meer over Roy Lichtenstein en werd knap tweede. De intensivist stak de vuisten in de lucht en mag zich één jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top